8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hurá budou Vánoce

23. 12. 2012 | Vaše příběhy
Zdál se mi příšerný sen, co sen, opravdová noční můra. Zdálo se mi, že je Štědrý den a já nemám ani stromeček, ani cukroví, ba ani dárky. Probudila jsem se zpocená a lapala po dechu. "Klepou na dveře," vyhrkla jsem na nic netušícího manžela. "Kdo?" nechápal on. "Vánoce," já na to.

"Spi dál," rozespale se obrátil manžel zády ke mně. "To je domovnice, asi meje barák," nenechal se vyrušit manžel z ranního sobotního klidu. Ale já už jsem neusnula. Pohledem do kalendáře jsem zjistila, že se opravdu blíží první adventní neděle a je tedy třeba začít s přípravami na šťastné a veselé...
Svolala jsem rodinnou radu v počtu tří osob, tedy já, manžel a dcera, a pak jsem jim oznámila, že se opravdu přiblížil předvánoční čas a je třeba rozdělit si úkoly. Dívali se na mě, jako bych po nich právě chtěla, aby mi darovali orgány.

budou Vánoce"Nechápu, co řešíš," ujal se slova manžel. "Upečeš si svých oblíbených 20-30 druhů cukroví, vyndáš stromek ze skříně, oprášíš nábytek, ozdobíš do váz haluze, nakoupíš nějaké ty blbiny a Vánoce můžou začít. Jenom kapra bych letos vynechal, je drahej, má moc kostí a je hnusnej," pronesl manžel proslov na můj vkus až moc dlouhý. "Nejdůležitější jsou dárky," ozvala se pro změnu zase dcerunka. "Jdu psát Ježíškovi seznam, aby na něco nezapomněl," prohlásilo to dvacetileté dítě a začalo se shánět po velkém papíru. "A4 by ti nestačila?" tázala jsem se jí. "Nevím, asi ne, byla jsem hodná," řekla dcera, kterou jsme vždy vedli ke skromnosti.

"Tak a dost," vzala jsem si slovo. "Tak aby bylo jasno - já nakoupím, já upeču, já vysmejčím, já ozdobím? Tak to teda ne, práci si rozdělíme. Jo a co se týče kapra, vy dva si jezte třeba sardinky, ale já kapra miluju a kapr bude, já taky sním asi tak lžíci salátu a přitom ho dělám pomalu celou vanu. A nekupuju blbiny, kupuju samé krásné a potřebné dárky, ostatně já se letos klidně spokojím s malými drobnostmi - nejraději s těmi malými krabičkami s nápisem Klenoty," ukončila jsem svou řeč zase já.

Mám rozumnou rodinu, nakonec jsme se dohodli, manžel obstará ty nákupy, dcera pomůže s úklidem a já se holt zavřu do kuchyně - velkovýrobny cukroví, vánoček, štrúdlů a salátů a jiných pochutin na vánoční hodování.
A protože jsem byla celý rok hodná, očekávám pod stromečkem malé krabičky, plné zlata a drahých kamenů. Pryč se skromností.
Taky se tak těšíte na Vánoce?

Mmartinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásně a vtipně napsaný článek. Přeji všem čtenářkám štěstné, klidné a veselé Vánoce
Obrázek uživatelky
profil
Krásny a vtipný článok.
Aj ja sa teším na Vianoce a na darčeky, no viac sa teším na reakcie na darčeky odo mňa ako na tie, ktoré ja dostanem.
Na rozdiel od teba nie som taká skromná. Mňa by tie malé krabičky až tak veľmi nepotešili (keďže som na dôchodku a keď aj idem z domu tak väčšinou na chatu, alebo na nákup, takže diamanty, brilianty a iné kamienky nemám veľmi kde nosiť). Ja dúfam, že mi Ježiško naježí trochu väčšie balíčky a v nich knihy.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík...ale pozor na krabičky , ony i kostičky bujonů jsou v krabičkááách ....Smajlík

krásné vánoce...
Obrázek uživatelky
profil
Krásné povídání, ani se Ti nedivím, že se tak těšíš - úkoly jste si rozdělili a kdo by se netěšil "na krabičky" Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jak fešně humorně napsáno,škoda,že není vidět obraz tváře rodinky,při proslovu,tedy vyslovení přání malé krabičky,to by byla fotečka Smajlík,tož ti přeji hooooooooooooodně krabiček papapa Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles