Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cukroví

2. 01. 2019 | Vaše příběhy

Každé Vánoce peču cukroví. Vůně vanilky a dalších surovin neodmyslitelně patří k nejkrásnějším svátkům v roce, a u nás to není jinak. Cukroví léta ukládám na balkon, aby bylo dokonale uležené, krásně zvláčnělo a bylo perlou na vánočním stole.

Jeden rok jsem cukroví sice pekla, ale nejedla. A nejedl ho ani nikdo z naší rodiny. Bohužel, na cukroví si pochutnal zloděj. Večer cukroví na balkoně bylo, a ráno už ne. Bylo to smutné zjištění. Doma zůstaly jen nepečené kuličky, a tak Vánoce byly chudší, než obvykle. Jen mi nešlo do hlavy, jak se cukroví mohlo ztratit z balkonu v šestém patře. Kdybychom bydleli v přízemí, nedivila bych se.

Další rok se situace opakovala. Zmizely plné krabice pracně napečeného cukroví a zloděj přibral i nápoje, které se na balkoně chladily.

cukrovíNáš balkon sousedí s balkonem sousedů. Oba balkony dělí jen malá přepážka. Když se z bytu vedle nás odstěhovala stařičká sousedka ke své dceři, nastěhoval se vedle mladý pár. Moc jsem je neznala, a, po pravdě, byla jsem i ráda. Noví sousedé se často hádali a vraceli se domů podnapilí v nočních hodinách. Vypadalo to, že ani jeden z nich nepracuje, protože nikdo v domě nevypozoroval, že by byli pravidelně mimo dům. O jejich vzezření raději pomlčím. A právě cukroví se mi začalo ztrácet až po nastěhování nových nájemníků. Měla jsem podezření, nemohla jsem ale nic dokázat. A tak jsem třetí Vánoce po první ztrátě cukroví pekla hned dvakrát. To jedno cukroví jsem upekla jako vždy, z pravého másla podle tradičních rodinných receptů.

Do druhého jsem dala levné ingredience. Margarín, málo cukru, žádné přílišné zdobení a přidala jsem do kousků také prošlé potraviny. Vše bylo nastavované vodou, aby toho bylo co nejvíce za malé peníze. Nezapomněla jsem přidat velkou dávku projímadla. Koupila jsem si ho s předstihem. Krabici s cukrovím s projímadlem jsem uložila na balkon a krabice s dobrým cukrovím z másla jsem pro ten rok schovala doma. I tentokrát se mi cukroví ztratilo. Zaznamenala jsem ale, že sousedé se plouží po chodbě celí zelení a na svátky si dokonce volali záchranku. Bylo jim tak špatně, že se báli otravy.

Samozřejmě, že se nemohli přiznat k tomu, odkud pramení jejich zdravotní problémy. Přesto mě napadlo vystřelit si jeden rok ze sousedů a pár kousků cukroví jim sama nabídnout.

„To jste hodná, ale my cukroví nejíme,“ řekla mladá sousedka a podezíravě se dívala na tácek s cukrovím, které odmítla. Jen já znala pravdu.

Od té doby se mi cukroví z balkonu neztrácí. Přesto jsem letos uvítala, když se na našem domě dělaly stavební úpravy a balkony se stavebně od sebe oddělovaly. Nyní si mohu na balkon uložit cokoli beze strachu.

Tak šťastné a veselé!


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Cukroví:

Cukroví
Cukroví
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dobře jsi je vytrestala.Smajlík
Přeji ti krásné Vánoce a Šťastný nový rok 2020.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Dobře jsi udělala, zloději byli potrestániSmajlík

Přeji Ti šťastný nový rokSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobře tak, zlodějíčkům, aspoň byli potrestáni.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík opravdu se povedlo
Obrázek uživatelky
profil
přeji také krásný rok 2019.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles