Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co spojuje Český národ?

25. 12. 2013 | Vaše příběhy
Ještě donedávna jsem  byla přesvědčena o tom, že už nic. Česko se Slovenskem je rozpojeno už dávno a zdá se, že k obapolné spokojenosti, protože v Čechách je víc Slováků jak na Slovensku, méně se hádají, televize mluví oběma jazyky, už se nekonají trapné překlady ze slovenštiny a naopak, za to všechny návody mám v čínštině, korejštině a někdy vůbec nevím v čem, možná to ani není pozemského původu. Politika?

Jo ta zcela spolehlivě rozeštve co ještě zbylo, před prezidentskými volbami to vypadalo jak v bývalé Jugoslávii, že se tu budeme vraždit kvůli rozdílnému názoru na věc a to nejen u piva, ale i doma.No politika to tedy asi nebude, v celém vesmíru, včetně boha, není nic a nikdo, co by to tu dal dohromady a ještě nějak nenásilně nás naučil milovat své čelní představitele, co se pro své ovečky mohou přetrhnout (jak jde o zisk a korýtko). Peníze to taky nebudou, ač tu po nich touží různými způsoby každý.
vanilkové rohlíčkyJedni stižení chorobou, zvaná nenažranost a chamtivost, druzí z pudu sebezáchovy přežít. Anebo opravdu nemocní, jimž pomohou akorát ti, co mají jen  něco málo více a jsou zdrávi. Láska - o té radši nemluvím, dnes kvete pouze mezí vnadnými sotva zletiletými - většinou blondýnkami - kterým není žádná neřest cizí a obstarožními staříky, kteří vlastní tučné konto, pampersky, hýčkají si ego (když si vzpomenou) a navíc si (oni jediní) myslí, že mají neodolatelné charisma (pokud si vzpomenou co to je, když už zapomenou že jsou jaksi tak trochu ženatí).

Inu, láska k movitostem, nemovistostem a dalším požitkům je stálá, až mi slza ukápla.
Napadá mne víc věcí, ale zkrátím to. Já už totiž vím, co spojuje většinu národa!
VANILKOVÉ ROHLÍČKY, vážení!

Nejenže minimálně 3/4 národa, kteří jsou na sladké je milují, ale co víc, pečou podle stejného receptu. Také jsem tomu nevěřila... Jenže jsem ztratila letitý rodinný recept, dle kterého je po celou dobu manželství páchám. Už už se zdálo být ohroženo manželství i vánoce, když jsem "zagůglila" na internetu.

Sakra, nějaké jedlé tam být musí, nějak je doma obalamutím, že je to stejný recept, akorát je letos divná mouka, máslo - sami víte a oříšky se mi taky nezdály a bude to! Však jsem ženská,ne? Otevřela jsem první recept. Podivné... něčím mi připomínají ty naše...? Druhý recept byl to samé, leč v dvojnásobné dávce.Třetí recept byl jen pro trochu zkušené oko zcela nepoužitelný. Jinak se situace s recepty opakovala... Prostě většina receptů byla naprosto stejná, či s malými odchylkami, jež nestojí za řeč. Vtom jsem si vzpomněla! Maminčin starý diář - kuchařinka rodiny - ó, kde jen je ta moje spása?
Našla jsem ho, našla !!!

S údivem jsem zjistila, že ne nadarmo mi byly recepty povědomé. Byly totiž v 90% stejné... Plagiát mého receptu vylučuji, kuchařinky byly mladého věku, já ho nikde nezveřejňovala a do naší tajné kredence s cennými poklady se nedostanou! Tak ať žije a vzkvétá vanilkovorohlíčková pospolitost i pro další generace! (y)

Roxana - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Co spojuje Český národ?:

Co spojuje Český národ?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vanilkové rohlíčky,
ty u nás milujeme. Na vánoce musí být a během roku bych si je také dala.**11*
Zdeni, kde hledáš ty správná slova. Neminula jsi se povolání!

Moc hezký článek.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na pousmání, krásně napsánoSmajlík
Andík- s tou láskou, je to myšleno pro VIP, není IN mít jen manželku, to pak vypadá, že dotyčný z horních 10 000 nemá dost na milenku. A taky by mohl mít chudý život, jako normální lidi, že?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Skvělá nadsázka!

Ale s tou láskou bych to tak tragicky neviděl...Já svou ženu
(boubelatou brunetku středních let) miluju, i když není vařivá ani pečivá. Kdyby to bylo na ní, mazal bych ke štědrovečerní večeři dětem chleba s máslem a medem. Naštěstí mám tchyni, co svoje celoživotní kuchařské vlohy jako osamělá vdova ráda uplatňuje u nás. A moje dcerka pod jejím vedením vyráběla neforemné rohlíčky různých velikostí a tvarů s velkým nadšením. Kluci je po příchodu z fotbalu hned sežrali, prý aby dostala znovu příležitost se je pořádně naučit. Utěšovali ji, že než se vdá, budou její vanilkové rohlíčky jeden jako druhý, stejně jako babiččiny.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles