8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rady a tipy: jak na levné letenky

27. 12. 2009 | Praktické rady
Levné letenky, akční nabídky a akce na letenky. Nám všem velmi dobře známé slovní obraty. Před Vánoci se snaží každý ušetřit na čem může, aby mohl sobě a svým blízkým dopřát alespoň příjemné Vánoce a bohatého Ježíška. Jak ušetřit peníze při koupi letenek? Přečtěte si následující tipy a zaručeně ušetříte!

Otázka tedy zní - jak si zarezervovat levné letenky? Je to jednoduché. Pokud víte datum odletu dostatečně dopředu, zarezervujte si letenky ihned, jakmile se jej dovíte. Rezervace dost dlouho předem vám totiž sníží letenky mnohdy až o polovinu.

Další radou je cestovat v méně vytížené dny - letecké společnosti mají méně obsazená letadla, a tak nabízí v určité dny v týdnu nižší ceny. Nejlevnější letenky jsou většinou dostupné v úterý a ve čtvrtek, ale každá linka může mít jiné preference, takže si udělejte malý průzkum a zjistěte si, jak se ceny během týdne liší.

Některé letecké společnosti nabízí také slevu na letenky, pokud letíte jako skupina. Pokud tedy víte, že pojede třeba s kamarády na víkend, zjistěte si, jestli vaše letecká společnost nenabízí hromadné letenky ve slevě - tzv. Group booking. Narazit můžete také na akční nabídky tipu 3+1 či 4+1, kde jeden člen skupiny letí zdarma. 

Pokud chcete ušetřit, vybírejte si letecké společnosti, které létají na sekundární letiště. To jsou zpravidla nízkonákladové letecké společnosti jako například Ryanair. Letenky na sekundární letiště (např. Oslo Rygge, Düsseldorf Weeze apod.) jsou levnější díky tomu, že tato letiště požadují po aerolinkách nižší poplatky. Letecké společnosti si pak mohou dovolit nižší ceny letenek.

Nezapomínejte ani na akční nabídky, slevy a zaváděcí akce! Ty můžete buď sledovat přímo na webu vaší oblíbené letecké společnosti, nebo se můžete zaregistrovat na některé ze stránek, které zdarma zasílají upozornění na nové akční nabídky. Takovým webem je například anglický portál www.myairdeals.com. Web je sice v angličtině, díky snadné navigaci a orientaci na stránkách se však nemusíte bát, že jí nebudete rozumět. Navíc oproti jiným podobným stránkách posílá upozornění na akce také z České republiky a Slovenska.

Pokud máte oblíbenou leteckou společnost, zaregistrujte se také do speciálního programu pro pravidelné cestující (frequent flyer program) - postupně si budete sbírat odlétané kilometry, které si budete moct vybrat buď v podobě slevy na letenky nebo jiných výhod, které aerolinka nabízí.

Autor: Petra Vaškových



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super tipy,děkuji!!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
letame docela casto,vetsinou to jsou lety levne,ale hodne se cesta prodrazi prave cestou ze sekundarniho letiste do centra,to je casto drazdi nez samotna letenka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles