8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět nejúčinnějších zbraní proti chřipce

15. 01. 2010 | Nemoci

Každoročně nás v zimních měsících trápí chřipka. Ve formě epidemií to bývá obvykle od ledna do března, což ale neplatí pro přelom roku 2009 - 2010, kdy nás toto virové onemocnění trápí už od listopadu.


Jeho přenos se děje kapénkovou nákazou od nemocného ke zdravému jedinci. Dominantními příznaky jsou náhlá teplota, která obvykle přesahuje 38 °C a různě intenzivní suchý kašel, včetně bolestí kloubů. U pravé chřipky téměř nikdy není přítomna rýma. Ideální stav by byl, kdyby nikoho žádné problémy nepostihly, takže - není nad prevenci. Pokud už musíte s nemocí bojovat, nikdy ji nepodceňujte a zůstaňte minimálně 1 týden doma ve fyzickém i duševním klidu. Máme pro vás Patero nejúčinnějších zbraní proti chřipce:


1. Důkladná hygiena


nemocna-zenaDůsledně dodržujte zásady osobní hygieny, především si řádně myjte ruce. Buďte ohleduplní k svému okolí - kašlete a kýchejte do kapesníku. Virus chřipky letí při kýchnutí až dva metry daleko!


2. Zdravý životní styl


Správná životospráva znamená dostatek aktivního pohybu, ale také odpočinku a spánku. Navštivte saunu nebo polárium, otužujte se a za chladného počasí vyjděte ven vždy v teplém oblečení a kvalitní obuvi. Člověk s oslabenou imunitou je pro viry „živnou půdou“. Konzumujte pestrou stravu se zastoupením všech druhů potravin, zejména ovoce a zeleniny. V zimním období zvyšte přísun vitaminu C. Největší množství najdete v šípku, černém rybízu, kiwi, brokolici, citrusech, jahodách, špenátu a brusinkách. Zkuste i podpůrné léky, jako například rozpustný Acylpyrin +C.

3. Očkování


Rozvíjí schopnost imunity bránit se proti konkrétnímu původci onemocnění. Optimální doba pro něj je říjen a listopad. Vakcína sama onemocnění nezpůsobí, protože obsahuje jen neživé nebo oslabené mikroorganizmy, případně jejich části.


4. Účinná léčba


Pokud se onemocnění neubráníte, vsaďte na nejznámější a nejúčinnější lék u nás, vhodný ke zmírnění všech příznaků onemocnění, kterým je Acylpyrin. Díky účinné látce - kyselině acetylsalicylové – vám sníží horečku a zbaví vás bolestí. Má i protizánětlivé účinky, takže je vhodné ho užívat nejen při akutních chřipkových onemocněních, ale i při bolestech hlavy, kloubů, páteře a svalů (hlavně revmatického původu), nebo při bolestech zubů.
Acylpyrin +C je jeho rozpustná forma obohacená vitaminem C, který podporuje obranné reakce organismu a urychluje překonání chřipkových onemocnění.


teplomerA samozřejmě zvyšuje imunitu. Má rychlejší nástup účinku a užívá se zároveň při lehkých až středních bolestech, např. při menstruaci, zánětu a při bolesti nervového původu. Antivirotika obsahují účinné látky kauzálních léčiv, které v organismu působí přímo proti chřipkovým virům a brání jejich dalšímu rozmnožování v organismu. K léčbě nových druhů chřipky na trhu najdete léky Tamiflu a Relenza.


5. Podpůrná léčba


Kromě léčby farmaky nezapomeňte na dostatečný přísun tekutin, zejména při horečce. Často bývá podáván horký černý čaj s medem a citronem. Přísady jsou samozřejmě správné, ale pozor na černý čaj. Víte, že odvádí tekutiny z těla? Mnohem lepší volbou jsou ovocné čaje, minerálky a stoprocentní ovocné šťávy. Zároveň se snažte překonat nechutenství, které by vám mohlo ublížit. I v době nemoci musí strava obsahovat tuky, cukry, bílkoviny, vitaminy a minerály.


Kdo rád sází na bylinky, máme pro vás dobrou zprávu. Světovým tiskem proběhla zpráva, že anýz obsahuje chemickou látku podobnou jednomu z antivirotik ničících virus chřipky. Dosud se u nás ale využívá hlavně černý bez, máta peprná a lipové květy, které snižují horečku. Díky vysokému obsahu vitaminu C a příznivému působení na imunitní systém nezapomeňte na šípky.


Autor: Eva Pavlatová


ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ta hned tak neodejde. Prostě každému zabírá něco jiného.
Obrázek uživatelky
profil
když slyším tamiflu, coldrex, modafen nebo jiné tak se musím smát. tohle mi nikdy nepomohlo. na sražení horečky snad ale chřipka musela odeznít. prevencí proti chřipce je posilovat imunitu. a ta se bez pomoci vitaminů posilovat nedá. aloe vera je pro posílení imunity skvělá ale musí to být co nejsilnější koncentrát na pití. mám doma 99,5% ní koncentrát a je skutečně skvělý. pozoruji účinky. také můžete vyzkoušet - doporučuji

http://online-nakup.blog.cz/1001/aloe-vera-koncentrat-99-5-pulrocni-kura
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles