Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hana Parkánová - Whitton - Moje anglická babička

15. 05. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Moje anglická babička
Autorka: Parkánová - Whitton Hana
Nakladatelství: Mladá fronta
Formát: 130x210 mm
Rok vydání: 2012
Vázaná vazba
Počet stran: 280 str.
Cena: 254 Kč

V novém, autobiograficky laděném příběhu líčí známá autorka Hana Parkánová-Whitton další osudy Češky, která se odstěhovala za manželem do malé anglické vísky. Nyní stojí před nelehkým rozhodnutím - odešla sice za hlasem svého srdce, ale v Praze zanechala milovanou babičku Marii, jediného dosud žijícího člena své rodiny.

Moje anglická babičkaPostrádá ji natolik, že jí s manželem navrhnou, aby se k nim přestěhovala natrvalo. Mají sice zpočátku obavy, jak se babička ve věku již značně pokročilém sžije s realitou anglického venkova, ale babička záhy překvapí nejen je, ale i tradic dbalé sousedy.

Ukázka z knihy Moje anglická babička:


Krev není voda

Dávno, dávno je tomu, co jsem se posledně dívala do té milé, mírné tváře, či jsem zlíbala to bílé líce plné vrásků, nahlížela do modrého oka, v němž se jevilo tolik dobroty a lásky… Vzhlédla jsem od první stránky Babičky Boženy Němcové, jedné z knížek z mé až přebujelé knihovny, rozhodnutá uložit ji do nebezpečně se rozrůstajícího počtu kartonových krabic.

Suterénní místnost paneláku, kterou jsem si pro svou knihovnu přechodně pronajala, se podivně rozvlnila. Rychle jsem vzhlédla k malému okénku či spíš jen ventilaci u stropu, abych potlačila slzy. Bylo zaprášené a před ním se z rozpraskaného cementu cestičky kolem domu pokoušela růst neduživá, vybledle zelená tráva. Žhnulo sem z něj zářivé slunce pozdního léta.

Rázně jsem zaklapla knihu. Vznesl se z ní lehký obláček jemného prachu a kolem mě zavanul pach nevětrané místnosti. „Na čtení budeš mít dost času doma!“ upozornil mě sice laskavě, ale poněkud naléhavě můj anglický manžel William.

Více informací nejen o této knize Parkánová - Whitton Hana - Moje anglická babička se dozvíte také na stránkách nakladatelství Mladá fronta.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles