Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce letos budou ve znamení chřipek

19. 12. 2014 | Nemoci
Meteorologové slibují pro letošní Vánoce naději na zasněžený Štědrý den a letošní svátky budou ve znamení teplot okolo bodu mrazu, které nejvíc nahrává onemocněním dýchacích cest a nachlazením. Lékaři nejen v těchto dnech doporučují více spánku a pravidelnou konzumaci vitamínů.

Oslabení těla na podzim s přibývajícím stresem, nevyspáním a nedostatkem vitamínů je pro většinu lidí nadměrnou zátěží.  S klesajícími teplotami přibývá těch, kteří zalehnou doma s nachlazením, nebo chřipkou. Přitom účinky antibiotik při léčbě těchto onemocnění dramaticky klesají.

Stoupající počet lidí onemocněných chřipkou potvrzují i zaplňující se čekárny u lékařů. Jelikož je inkubační doba chřipky pouhý jeden až tři dny, roste počet nakažených chřipkou exponenciálně každý rok právě v této době. Rychle se šířícím onemocněním nahrávají i příhodné klimatické podmínky, které se pohybují lehce nad nulou a nemalou míru na zvýšení výskytu onemocnění má také stres během předvánočního shonu. Každoročně se nakazí v České republice chřipkou okolo 26% obyvatel. Odborníci proto radí jak se vyhnout horečkám a chřipce:

Vánoce letos budou ve znamení chřipek„Pravidelná hygiena rukou, dobrá kondice a vhodná strava jsou klíčem k tomu, jak neonemocnět horečkou, nebo chřipkou“, říká odborník na zdravou výživu Vojtěch Petráček. Když už onemocníte, věnujte se svému tělu. Důležitý je klid na lůžku a přípravky na zvýšení obranyschopnosti těla. Klíčová je cirkulace lymfy a krve v těle.

Antibiotika v posledních letech přestávají na některých pacientech fungovat, jak uvedla ve své zprávě WHO (Světová zdravotnická organizace) a tak je zapotřebí pečlivě dbát o své tělo v době náhlých změn klimatu.

„Všem sportovcům i nesportovcům bych doporučil, aby se svému organismu věnovali hlavně v těchto sychravých obdobích o něco pečlivěji a dbali také na prevenci, k níž pomáhají kromě klasických vitamínových koktejlů i přípravky,“
říká hráč a trenér fotbalového týmu FK Jíloviště, Petr Staněk.„Samozřejmě i u nás se snažíme, aby naši hráči drželi správnou životosprávu,“ doplňuje trenér.

Zdroj: Wobenzym


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mě teda hodně potrápila rýma :( Na doporučení paní v lékárně jsem koupila sprej rymastop. Je opravdu trefný a díky němu jsem přežila i silvestr na horách bez otravného a stálého tečení z nosu a ucpaného nosu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles