Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem zrušila genderový stereotyp

11. 12. 2021 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Zdravím vás, milé spoluženy! Jmenuju se Martina a jsem… no, jak to říct – žena obecná. A ráda bych vám vypověděla, jak jsem se vymanila z jedné z rolí, které minulé století pořád ještě vnucuje většině rodin u nás. Taková malá gender vzpoura, no. Abyste rozuměly, řeč je o elektronice.

Nevím, jak to máte vy, ale u nás doma pořád platí tak trochu pitomé pravidlo, že elektroniku jaksi samozřejmě vybírá muž a žena se v ní nevyzná. Tedy, já prosím nepředstírám, že jsem na elektroniku nějaký expert. Ale Filip taky ne! A přece, kdykoli se zmíním o nové televizi, pobaveně se usměje a řekne – já na to mrknu a něco vyberu.

výběr kávovaruA pak jde… a udělá něco úplně jiného. Chlapi, no. Čili – jednak už mě přestalo bavit, neustále ho o něco upomínat a potom… V době internetu a sociálních sítí si přece můžu zjistit úplně to samé, co on. A já, na rozdíl od něj, to fakt udělám! A tak jsem jeden večer – upřímně, protáhl se dlouho do noci – věnovala hledání a zjišťování a porovnávání. A pak jsem Filipa postavila před hotovou věc. Ten koukal! Nejdřív prskal, ale pak to všechno prošel se mnou a – vy tomu, prosím nebudete věřit – dal mi za pravdu!

Na rovinu řečeno, ze začátku jsem si připadal jako v pralese bez mačety. Těch možností a nabídek je tolik… Ale pak jsem si postupně proklestila cestu a objevila zajímavé značky s báječnými produkty a nabídkami. A protože nejsem sketa, podělím se. Tak začněme třeba tou už zmíněnou televizí. Znáte značku SENCOR? Mě nadchla šíře sortimentu, docela jedinečné barevné provedení většiny zboží a taky právě nabídka televizí. Hele – ty televize mají úplně všechno, co nabízejí ostatní značky a možná tu a tam i něco navíc. Ale! Když jsem nakonec sjela až dolů a objevila se cena, neomdlela jsem. Naopak. Takže to bychom měli televizi.

CatlerTeď kávovar. Na ten pozor! Filip je vášnivý barista amatér, takže jsem musela být hodně obezřetná. Když jsem mu představila značku SAGE, vrtěl hlavou, že ji nezná, ale pak mu spadla brada až na stůl. Ta nabídka je perfektní a on dokonce kvitoval, že jsem vybrala super kávovar i s mlýnkem na kávu. Ne, tyhle kávovary, to je vážně špička. Jenomže já potřebovala ještě espresso pro bráchu. A ten je taky docela mačo. Pro toho jsem zase vybrala značku PHILCO. Ani jsem nevěděla, že vedle vážně totálně spolehlivých praček a lednic a myček nádobí – ty totiž máme doma, dělají i expressa. A zase mě překvapila cena. No, na to, co ta mašina umí – fakt pohoda. Pak přišla moje kategorie – kuchyňský robot. A představte si, že i do toho mi chtěl mluvit. Jenomže, to bych se dočkala… A tak hodinka surfování – a podívejme, značka CATLER! Robot jak malovaný, totálně stabilní, ani se nehne, i když mu naložím fakt těžké těsto, přede tichounce jako kočka a příslušenství má, že ho snad ani všechno nevyužiju.
robot Catler
Takže - výběr dokončen, teď zpracovat Filipa. Jak už jsem ale napsala, překvapil mě, nedělal ramena, všechno pročetl a souhlasil. Ostatně, už si mohl zvyknout, že mám vždycky pravdu . Jenomže… Jasně, je doba nákupů přes internet, ale když já jsem v tomhle taková staromódní a chci si na přístroje, které se rozhodně nekupují každý rok, sáhnout. A tak jsem to nakombinovala. Zjistila jsem si, že všechny značky, které jsem si vybrala, mají v prodejnách PLANEO. Máme my tu vůbec tu nějakou poblíž? No, zda-li! Možná to nevíte, ale oni mají skoro sto prodejen, takže jsou skoro všude. Tak jsme tam – už i s Filipem – zašli, prohlédli, osahali, nechali si vysvětlit – a pak, pěkně z domova po finální debatě, jsem to objednala. Na rovinu – ještě, že jsme tam šli!

Na webu bych si možná ani nevšimla, že v PLANEO mají dárkové vouchery Já věčně věků mudruju co komu k narozeninám, k Vánocům – a tohle je perfektní řešení. Ať si každý vybere, co chce, já mu prostě přispěju. Jo – a samo sebou se dá nakoupit i na splátky, což jsem zejména u té Filipovy vysněné mašiny na kafe dost ocenila. Tak, to je všechno. Zase jednou jsem si nenechala vnutit tradiční roli – a mám z toho, věřte, senzační pocit!

prodejna PLANEO


























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Musím uznat, že toto komerční sdělení opravdu ruší genderový stereotyp. Reklamní paní o sobě mimo jiné píše: "Na rovinu řečeno, ze začátku jsem si připadal jako v pralese bez mačety." Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles