Je naše dítě zralé na vstup do školy?Je naše dítě zralé na vstup do školy? Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 21.04. 2021
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

4 tipy na pohoštění, se kterým na Silvestra zazáříte

28. 12. 2020 | Vánoční TIPY
Silvestr za dveřmi a letos to bohužel nevypadá na to, že bychom vyrazili ven a přivítali Nový rok v restauraci, nebo na velkolepé party s přáteli. To ale neznamená, že si na Silvestra nemůžeme v rodinném kruhu dopřát občerstvení jako od profíků. Přinášíme 4 receptů, se kterými doslova zazáříte.

Sexy burgery nejen pro vegany


Falafel burger s červenou řepou od bloggerky Gábi v kuchyni nadchne jak svojí chutí, tak přitažlivou formou hamburgerů. Falafel najdete napříč gastronomií Blízkého východu. Setkáte se s ním od Egypta, přes Izrael po Libanon. Jedná se o zpravidla kuličky (někdy i placičky) z rozemleté cizrny, která se může případně zkombinovat s drcenými zelenými fazolemi Fava. Vzniklá směs je pak samozřejmě dochucena pikantním kořením, jako je koriandr, česnek nebo římský kmín. Tento vegetariánský pokrm je plný rostlinných proteinů, vlákniny, vitamínu C a B a dalších látek. Bloggerka Gábi v kuchyni se tradičním falafel inspirovala a využila ho pro přípravu burgerů s červenou řepou. Více inspirací najdete ZDE
burger pro vegany

Ingredience pro řepový burger

200 g směsi Crispins na cizrnový falafel
300 ml studené vody
2 lžičky oleje
1 větší červená řepa
1 hrst nasekaného koriandru
1 hrst mletého římského kmínu
sůl a pepř na dochucení

Ingredience na avokádový dip
1 avokádo
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
sůl a pepř na dochucení

Ingredience na hummusový dip
200 g směsi Crispins na cizrnový hummus
600 ml studené vody
60 g sezamové pasty
sůl, pepř, chilli paprička na dochucení

Ingredience na kompletaci
rajče
mix salátů
hamburgerové housky

Postup: Směs na cizrnový falafel Crispins smícháme s 300 ml studené vody. Dle návodu přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut. Ke směsi přimícháme najemno nastrouhanou červenou řepu. Nasekaný koriandr, namletý kmín a dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme placičky. Pečeme buď na oleji, nebo v troubě. Na avokádový dip si rozmačkáme na prkýnku avokádo a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibulku. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Hummus si připravíme z 200 g směsi Crispins. Přidáme 600 ml vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme cca 60 g sezamové pasty a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem nebo chilli papričkou.

Kompletujeme do hamburgerových housek. Na vrchní stranu housky dáme připravený hummus, na spodní stranu housky dáme připravený avokádový dip. Přidáme plátek rajčete, mix salátu a falafelovou placku z červené řepy.

Podávat můžeme s pečenými batáty, brambory či červenou řepou.  


Hříšně sladký dezert


Silvestrovské pohoštění je typické tím, že jsou na slavnostní tabuli zastoupeny všechny chutě od slaného, přes kyselé až pikantní, po sladkou tečku. Ta by mohla být zastoupena Cheesecakem z medových perníčků. Příprava dortu jako taková je velmi krátká, jen si ho připravte den předem, aby se cheesecake stihl v ledničce dostatečně uležet. Nadýchaný dort s krémovým mascarpone, kokosem a malinami oblaží vaše chuťové buňky. Na korpus jsou použity medové Bio perníčky od Biopekárny Zemanka, které jsou specifické tóny skořice, anýzu, hřebíčku, koriandru a kardamomu spolu s medem a předají dezertu nezaměnitelnou chuť.  Více inspirací najdete ZDE
Hříšně sladký dezert


Ingredience na korpus:
250 g Medových bio perníčků od Zemanky
70 g másla

Ingredience na krém:
4 žloutky
90 g moučkového cukru
500 g mascarpone
230 g smetany na šlehání
kokosové mléko
strouhaný kokos

Na ozdobu:
hoblinky kokosu a čerstvé maliny

Postup:  Sušenky rozdrťte v mixéru, máslo si rozpusťte a směs spojte v kompaktní těsto. Do formy o průměru 20 cm vložte pečicí papír a na něj vytvarujte základ dortového korpusu. Dejte péct na 10-12 minut do trouby na 200 °C. Mezitím vyšlehejte smetanu do tuha. Zvlášť vyšlehejte žloutky s cukrem, mascarpone, kokosovým mlékem (přičemž použijte jen tu ztuhlou hmotu, kokosovou vodu nepoužívejte) a strouhaným kokosem. Pak ručně vmíchejte ušlehanou smetanu. Vzniklý krém naneste na zchladlý korpus z perníčků. Dort nechejte 24 hodin v lednici uležet. Před servírováním ozdobte malinami a hoblinkami kokosu.


Něco rychlého, ale efektního


Každému se občas přihodí, že nemá chuť, nebo čas něco chystat. Pak stačí mít doma pár různých druhů sýrů, trochu zeleniny (úplně vystačíte s cherry rajčátky) a slané müsli tyčinky od Semixu. Netradiční slané müsli tyčinky jsou skvělou alternativou nezdravých chipsů a najdete je v příchutích rajče s bazalkou a sýrové. Jsou vyrobeny z ovsa a klíčené čočky, díky kterým jsou zdrojem bílkovin a mají vysoký obsah vlákniny, skvěle chutnají a vypadají efektně. Stačí je naaranžovat s pokrájenými sýry a rajčátky třeba na dřevěné prkénko a máte rychlé, chutné a i nutričně zajímavé pohoštění připraveno raz dva.
Něco rychlého, na slano

Něco na zvládnutí kocoviny


Pokud budete pít alkohol, tak byste se měli pořádně najíst. Tuk ve stravě způsobuje pomalejší vstřebávání alkoholu. Vyzkoušejte sytý a rychlý pokrm od nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování, a to červené fazole v rajčatové omáčce s pečeným krůtím masem. Dejte si záležet i na servírování, neboť jíme i očima. Opačný postup volte po prohýřené noci, kdy organismus potřebuje dodat lehce stravitelné sacharidy a minerální látky. Ideální je vlažná, nepříliš tučná a tedy lehce stravitelná polévka například takový hovězí vývar, nebo pokud to žaludek snese míchaná vajíčka s avokádem. Více inspirací najdete ZDE


Ingredience (suroviny na 1 porci):
120 g krůtích prsou
45 g červených fazolí v suchém stavu
200 g krájených rajčat (z plechovky, nebo čerstvých)
10 g rajčatového pyré
5 g čerstvého česneku
2 g olivového oleje
2 g řepkového oleje
čerstvá petržel
sůl a pepř
bobkový list mletý
kmín drcený
paprika sladká mletá
paprika uzená mletá
sušený česnek

Postup:  Fazole si předem namočíme a potom uvaříme podle návodu. Rozpálíme olivový olej a při střední teplotě na něm orestujeme prolisovaný česnek dosklovata, nenecháme ho zhnědnout. Poté přidáme bylinky, koření, rajčata, rajčatové pyré (nebo protlak), fazole, sůl a pepř. Uvedeme k varu. Poté zakryté dusíme do změknutí. Krůtí maso si očistíme, ochutíme (potřeme směsí olivového oleje, soli, pepře, kmínu, paprik) a v celku pečeme v troubě. Upečené maso poté krájíme na plátky.
Něco na zvládnutí kocoviny
-Komerční sdělení-


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 4 tipy na pohoštění, se kterým na Silvestra zazáříte:

4 tipy na pohoštění, se kterým na Silvestra zazáříte
4 tipy na pohoštění, se kterým na Silvestra zazáříte
4 tipy na pohoštění, se kterým na Silvestra zazáříte
4 tipy na pohoštění, se kterým na Silvestra zazáříte
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !