Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Znovu a lépe aneb jak neselhat v novoročních předsevzetích?

16. 01. 2017 | Praktické rady
Ušetřím, začnu sportovat, jíst zdravě, vařit, chodit více pěšky, více cestovat, naučím se cizí jazyk, péct, hrát na saxofon…A jaké je to vaše letošní? Vzbudil ve vás Nový rok pocit sebekriticky zhodnotit sama sebe a promítnout řešení do podoby novoročních předsevzetí, které by nedostatky a neřesti napravily, ale každé další ráno ztrácíte elán k jejich plnění? Nezoufejte – většina lidí je na tom podobně! Ani v polovině ledna není pozdě na změnu taktiky a dosažení úspěchu.

Konkrétně

Začnu šetřit: přestanu utrácet – hlavně za oblečení a kosmetiku – tak alespoň za kosmetiku – nebo prostě ušetřím každý měsíc pár stovek – a začnu až v březnu, až se trochu „oklepu“ z vánočních výdajů atd. Pokud jste svým předsevzetím nedali opravdu konkrétní podobu, jistě sami cítíte, že není nic jednoduššího, než si je libovolně upravovat, zjednodušovat, měnit a hlavně s nimi ne a ne začít, protože vlastně nevíte jak! Namísto neurčitého „začnu šetřit“ si ujasněte minimálně to, kolik a za jak dlouho chcete vlastně ušetřit.

Realisticky

Uvědomili jste si v průběhu vánočních svátků ležíc na gauči a držíc v jedné ruce chlebíček a v druhé cukroví, že musíte začít sportovat? Ne občas, ale pravidelně každý den? Ruku na srdce – kolik dní po sobě už jste byli cvičit? Pokud jste založili své předsevzetí na vcelku nereálném úkolu, sami jste se předem odsoudili k neúspěchu. Stejně jako se dítě nenaučí ze dne na den mluvit v souvislých větách, ani vy nemůžete, pokud jste nikdy nesportovali, začít najednou 7x týdně běhat. I malé kroky, jako je běh dvakrát za týden, se počítají, a tak začínat pomalu a postupně je to nejrozumnější, co můžete udělat.

Viditelně

Pokud jste si prozatím předsevzetí zapsali pouze do své hlavy vedle desítek a desítek dalších úkolů, povinností či přání, rychle to změňte. Co je psáno, to je dáno (tedy většinou). A co je stále na očích, na to se hůře zapomíná. A to platí v případě novoročních předsevzetí dvojnásob! V případě, že si vše napíšete a vyvěsíte třeba na ledničku, předejdete zapomenutí – alespoň tedy tomu nevědomému.

Chytře

Pokud už nyní vidíte, že se vám předsevzetí nedaří vyplnit a vše je stále ve starých kolejích, může to být jen tím, že vám něco zásadního uniká. Pokud se vaše předsevzetí týká úspory financí, zaměřte se vedle denních výdajů např. i na položky, které nejsou na první pohled tak patrné. Například takovou optimalizací výše telefonního tarifu nebo splátek půjčky můžete hodně ušetřit.

Motivačně

Do čeho investujete ušetřené peníze? Koupíte si kolo? Jak oslavíte prvních pět uběhnutých kilometrů? Novými botami?  A jak se odměníte za splnění svého předsevzetí nebo jeho části vy? Pokud jste si nic spolu s předsevzetím nevymysleli, měl by to nyní být váš první úkol. Jestliže se totiž budete mít na co těšit, určitě vše půjde snáz.

A nakonec: pokud by ani všechny výše uvedené rady nepomohly a vy přeci jenom selhali, neobviňujte se, ale přiznejte si prohru, zamyslete se nad tím, kde se stala chyba a začněte znovu!

Zdroj, foto: Cofidis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Super článek. Předsevzetí si dávám skoro každý rok ale nikdy ho nedodrzim doufam ze tentokrát se to uz povede Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles