Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Záruka na vánoční osvětlení 2 roky? ANO

28. 11. 2008 | Finance

Vánoce se blíží a my se vydáváme za nákupy, abychom měli vše připraveno pro Ježíška. Stromečků, koulí, ozdob a čokoládových kolekcí je velký výběr a zapomenout bychom neměli ani na elektrické osvětlení, které navodí tu správnou vánoční atmosféru. Na co si dát pozor při nákupu elektrických světýlek? Možná uvítáte několik následujících rad.


Je zapotřebí si nechat vánoční osvětlení v obchodě předem přezkoušet a trvat na tomto přezkoušení, i když se prodavačům nebude chtít osvětlení vybalovat z krabice. Je nutné v obchodě zjistit, zdali světýlka opravdu svítí. Poraďte se s prodavačem, jak světýlka nejlépe instalovat v interiéru a nebo venku, zeptejte se tedy k jakému využití jsou určena / venkovní - vnitřní /a doma si samozřejmě pročtěte návod k použití výrobku a vyvarujte se všech možných příčin, které mohou vést k poruše výrobku.


Jedná se o elektrické zařízení, které by nemělo přijít do rukou dětem a nebo do kontaktu s vodou. Je také zapotřebí zkontrolovat, aby výrobek plnil vše, co deklaruje, blikal, měnil případně barvy, aby hrála hudba apod.  Jedná se o velmi křehké zboží, rozbití a nebo porušení 1 žárovky může vést k poruše, kdy výrobek celkově přestane svítit, je nutné se informovat jestli případně výrobek nabízí náhradní žárovečky a jestli je můžete sami instalovat.    

Ze spotřebitelského hlediska by se mělo jednat o zboží, které lze v ČR prodávat a nemělo by se jednat o nebezpečné a nebo zakázané výrobky. Je lepší k nákupu vybrat zavedený obchod s elektronikou, nenechat se zlákat reklamními a rádoby výhodnými nabídkami, které mohou lákat na dovozové výrobky horší kvality. Nedoporučujeme světýlka kupovat v bazaru s použitým zbožím, kde nemusí být zaručena kvalita výrobku.


Kdy a jak světla reklamovat? Od vánočního osvětlení nemusíte uchovávat obal, je však dobré uchovat pokladní blok o koupi výrobku a v případě poruchy výrobek reklamovat. Záruční lhůta na výrobek je ze zákona 2 roky a to i u výrobků zakoupených na tržnicích. I tam je však zapotřebí si vyžádat pokladní bloček a nechat si zboží prodavačem přezkoušet. Při nákupu světýlek přes internet, katalog a nebo teleshoping, můžete výrobek do 14 dnů vrátit bez udání důvodu zpět prodejci.      


Zdroj:SOS


DanielkaZ

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !