Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajděte si v roce 2011 na vánoční trhy

20. 11. 2011 | Vánoční slavnosti
Také už máte dost chladných dnů a rychlého stmívání? Ještě že existují Vánoce a vánoční trhy, že? Předkové to dobře vymysleli, abychom vůbec zimu ve zdraví překonali alespoň po psychické stránce, můžeme se těšit z rozdávání dárečků a osvětlených tržišť.

Vánoční trhy představují jednak výborné místo pro nakupování vánočních dárků, jednak příjemné místo pro náhodná či domluvená setkání. Není nad to, dát si svařené víno, punč či grog uprostřed vánočního shonu na některém venkovním tržišti, ale pro nakupování je třeba více času, proto vznikla i početná uzavřená tržiště v rámci výstavních areálů, aby lidé neprochladli v touze udělat druhému radost.

Mezi tradiční trhy patří samozřejmě ty v nejnavštěvovanějších městech světa jako je Paříž, Londýn, New York, Řím, Barcelona, Vídeň a v neposlední řadě i Praha. V rámci jednodenních pobytů patří Praha mezi nejnavštěvovanější města světa, proto obzvlášť při slavnostním rozsvěcování vánočního stromu uprostřed Staroměstského náměstí v Praze nečekejte nic jiného, než desetitisícové davy a dlouhé fronty u stánků.

Kdo se chce vyhnout pražskému náporu, může vyzkoušet bratislavské trhy, kde vládne téměř poklidná atmosféra, rovněž brněnské trhy jsou spíše v duchu pozastavení u skleničky dobrého moku. Obří trhy se nalézají ve výstavním areálu, kam se dostanete tramvají od hlavního nádraží. Probíhají od 9. do 18. prosince a můžete zde nakoupit téměř vše, na co si vzpomenete, dominuje ovšem textil a vánoční zboží.

Poklidnější atmosféru zažijete například na výstavišti v Lysé nad Labem, kde jsou trhy rozdělené do třech časových úseků. Nejprve začínají Mikulášské trhy od 2. do 4. prosince, následovány Stříbrnými trhy od 9. do 11. prosince a vyvrcholením jsou Zlaté trhy od 16. do 18. prosince. Trhy jsou zdarma a nacházejí se v bezprostřední blízkosti vlakového nádraží, kam se dostanete například z Prahy z Masarykova nádraží či z Vysočan.

Na trzích kromě dárků zakoupíte nejrůznější pochutiny, oblíbené je i venkovní občerstvení a atmosféra maloměsta.

V Praze se velkému zájmu těší kryté trhy, protože často mrzne, ale uvnitř je teploučko. Mezi tradiční výstavní areály patří Letňany, kde jsou trhy od 8. do 11. prosince a Holešovice od 9. do 18. prosince, kam můžete zavítat i na hrnčířské trhy, které se konají tamtéž od 9. do 11. prosince. Vánoční trhy jsou přístupné za symbolický poplatek, za který v Holešovicích můžete například přijít během celé doby třikrát, takže si můžete naplánovat nejprve prohlídku hrnčířských trhů, podruhé si projít druhé křídlo s dárky a napotřetí si třeba dát kávu či něco ostřejšího a vnímat poklidně atmosféru vsedě. Sám dávám přednost venkovním trhům na Andělu, kde jsou často i hudební či kulturní vystoupení, pro cizince je určitě zajímavé Staroměstské a Václavské náměstí s Můstkem, ale rovněž neméně krásné trhy jsou i na náměstí Republiky a náměstí Míru. Novým fenoménem jsou i vánoční farmářská tržiště, kde se prodávají nejen bio produkty určené pro vánoční období a naleznete je například na Kubánském náměstí, ale i v obchodních centrech, ovšem trvají většinou jen jeden den, někdy déle, proto sledujte webové stránky, kde se konečná data zmiňují i v závislosti na počasí, a to především u venkovních trhů. Když budete mít zajímavý vánoční tip, nezapomeňte se podělit o podrobnosti, protože stále vznikají nová tržiště a nové prostory, takže příští rok může být zajímavý trh třeba v blízkosti tunelu Blanka, kdo ví.

Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !