Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzhůru na vánoční trhy do Vídně

25. 11. 2017 | Vaše příběhy
V druhé polovině listopadu pravidelně začíná období, kdy po střední Evropě táhnou jako nomádi  milovníci vánočních trhů. Němci a Poláci do Česka a Češi zase do Německa anebo díky výhodnému spojení do Rakouska.  Jedním z prvních míst, kde se otevírají brány vánočních trhů je Vídeň. Vánoční trhy tady mají dlouholetou tradici a tak je program i nabídka zboží a doprovodných programů vypilován do detailů. Vánoční trhy se konají na mnoha místech po celé Vídni. Většinou začínají v adventním období a končí o Vánocích nebo na Nový rok, ale řada z nich až na Tři krále. Některé malé lokální vánoční trhy se konají třeba jen poslední adventní víkend (např.na Heldenplatzu).       

Pěkné trhy se konají v Schönbrunnu, Belvederu nebo Maria-Theresien-Platz. Ale bezesporu nejkrásnějším a Čechy nejvíce navštěvovaným vánočním trhem je ten v parku před radnicí. Určitě také díky kulise, kterou mu tvoří tato typická vídeňská stavba.


vánoční trhyJiž 17. listopadu se otevřelo návštěvníkům všech 154 stánků. Většina z nich nabízí typické rakouské výrobky, hlavně sladkosti, kulinářské speciality, umělecká řemesla, vánoční ozdoby, přírodní kosmetiku, hračky a další. Původně se tu smělo prodávat jen rakouské zboží, ale dnes tu koupíte třeba i japonský porcelán a keramiku. Na kvalitu zboží se zde ale pečlivě dohlíží, takže se nemusíte bát vietnamských nebo v případě Vídně spíše tureckých stánků.

Před několika lety v části parku poprvé otevřeli kluziště a vzhledem k tomu, že si jej návštěvníci velmi oblíbili, je Malý ledový sen otevřen i letos. Mimochodem žáci vídeňských škol mohou kluziště navštěvovat během dnů školní výuky zdarma.  18. listopadu tu slavnostně rozsvítili vánoční strom a návštěvníci se mohou každý adventní víkend těšit také na adventní zpěvy a od 1. prosince od 20. hodiny také na vystoupení věžních trubačů. 24. 12. se na Rathausplatz objeví i Betlémské světlo.

Vánoční trh na Radničním náměstí je výborně dostupný metrem - pojedete linkou U2 a vystoupíte na Rathausplatz (vystoupíte za radnicí, kterou je potřeba obejít) nebo U3 na Volkstheater a zdaleka nejpohodlnější je doprava tramvají D anebo i 1 a 71. 

Ekonomice se jak je vidno daří a tak skoro všechno na vánočním trhu oproti loňsku malinko podražilo. Ale naštěstí jsou Vánoce jednou ročně, a tak si nezapomeňte dát vánoční punč - letos za 4 eura + další 4 eura záloha na  mimořádně kýčovitý hrnek ve tvaru boty. Za dětský punč dáte jen 3 eura. Jablko máčené v karamelu stojí 2,80 a slavné vídeňské maxikremrole 3 eura (mimo vánoční trhy je koupíte za eura 2).

Kvetinka65 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vzhůru na vánoční trhy do Vídně:

Vzhůru na vánoční trhy do Vídně
Vzhůru na vánoční trhy do Vídně
Vzhůru na vánoční trhy do Vídně
Vzhůru na vánoční trhy do Vídně
Vzhůru na vánoční trhy do Vídně
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jedeme do Vídně na Silvestr Smajlík trhy už známe tak chceme zažít i tu atmosféru Nového Roku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkujeme za tip ...kam zajet na punč..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles