Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vyrob si sama - Adventní věnec

14. 12. 2010 | Praktické rady

Adventní věnce můžeme vyrábět z různého chvojí. Můžeme použít např. větvičky jalovce, tisu, túje a mnoho dalších. Větvičky si nastříháme tak, aby byly velké asi 10 cm. Potom polystyrénový podklad omotáme tmavým igelitem nebo třeba krepovým papírem.

Větvičky klademe na polystyrénový podklad v řadách. Do každé řady dáme asi 4-5 větviček tak, aby neprosvítal podklad a připevníme k podložce vázacím drátem nebo pevnou nití tak silně, aby větvičky nevypadávaly, ale zase ne moc, aby se neprořezal podklad.

Další řadu klademe tak, aby překrývala drát zpevňující první řadu, a tak pokračujeme až dokonce. V poslední řadě drát ucvakneme a zapíchneme do podložky (nit ustřihneme a zauzlíme).

 

 Na věnec s větvičkami napícháme podstavce na svíčky a na ně svíčky. Pokud víme, že věnec bude sloužit pouze jako dekorace a svíčky nebudeme zapalovat, nemusíme podstavce používat, stačí do věnců zapíchnout 3 drátky, které svíčku na podkladu udrží.

Drátky zapichujeme tak, že jeden konec nahřejeme nad ohněm, a ten pak zapíchneme asi půl cm hluboko do svíčky, ne moc u kraje, abychom svíčku nepropíchli. Svíčky můžeme umístit buď do čtverce, nebo vedle sebe. Můžeme použít svíčky stejně vysoké, ale i od nejmenší po největší, nebo v různých odstínech jedné barvy.

Když už máme na věnci svíčky, tak jej dozdobíme dle vlastních představ. Používáme k tomu mašličky, zvonečky, peding, sušené ovoce, perličky…

Vánoční věnec na dveře

Věnec na dveře děláme stejně, jen na něj nedáváme svíčky, a nakonec ho stužkou připevníme ke dveřím.

 

Peggy89 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
letos jsem poprvé vyrobila věnec
Obrázek uživatelky
profil
moc pěknéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
šikulkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Příští rok to zkusím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles