Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční příběh

9. 12. 2009 | Vaše příběhy

Blížily se Vánoce roku 1988. Syn byl na vojně v Příbrami už jako mazák -hokejista. Těsně před svátky jsme od něho dostali dopis s prosbou, abychom pro něj přijeli na Štědrý den v 15.00 hod., neboť bude mít opušťák a rád by s námi prožil Štědrý večer. Měli jsme radost, že budeme všichni v tento slavnostní večer pospolu.


Dopoledne na Štědrý den jsme s manželem ustrojili stromek a přichystali vše na večer. Hned po obědě jsme vyrazili směr Příbram a spolu s námi si cestu nenechali ujít naši dva malí vnoučci 5 a 3 a 1/2 roku. Hrozně se na strýčka těšili. Toho dne od rána foukal silný vítr a lilo jako z konve. Rozhodli jsme se, že si cestu zkrátíme přes vojenský prostor Brdy. Doufali jsme, že nás nečeká žádná kontrola. Když jsme vjížděli do vojenského prostoru, déšť se změnil ve sněhovou vánici. Cestu jsme znali, ale musím podotknout, že v tomto prostoru se tehdy nenacházelo žádné značení cest ani postranní patníky (nevím, jak je tomu dnes). Viditelnost byla malá. Dojeli jsme asi do poloviny cesty a před námi ležel padlý strom. Objet se nedal, vrátit jsme se nemohli, protože nebylo kde se otočit, tak manžel pomalu couval až k nejbližšímu rozcestí. Zde jsme to riskli a dali se jinou cestou, než po které jsme přijeli. Kluci naštěstí vzadu spali. Měli jsme vskutku velké štěstí. Vyjeli jsme v Obecnici, kde jsme to znali. To už jsme ale cestovali 2 hodiny.

Když jsme konečně dorazili k příbramskému zimnímu stadionu, kde jsme měli syna vyzvednout, sdělil nám, že bude mít opušťák až ráno 25.12., teď má jen vycházku. Odvezli jsme ho tedy zpátky do kasáren, kde právě probíhala štědrovečerní večeře a rychle jsme ujížděli domů s hladovými a nedočkavými vnoučky, tentokrát po dobře značené státní silnici. V 18.00 hodin jsme přijeli domů, kde už netrpělivě čekali rodiče vnoučků. Dcera měla vše přichystané, jen zasednout k slavnostní večeři.

Hned druhý den ráno přivezl manžel syna domů a Štědrý den jsme si zopakovali celý znovu. Byly to pro nás jedny z nejhezčích vánočních svátků.

Na závěr bych ráda popřála celému kolektivu, který se stará o portál Chytré ženy, a všem čtenářkám a čtenářům CHŽ krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a spokojenost v novém roce.              


Autor: Macizaj

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !