Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce a naše rodina

12. 12. 2010 | Vaše příběhy

Vánoce v naší rodině jsou velice úzce spjaty s lyžařským pobytem v malebném koutu západních Tater, a to v Roháčích, kam pravidelně jezdíme, já a táta, už deset let.

Každoročně 25. prosince brzy ráno vyrážíme na naši tak oblíbenou a očekávanou cestu. Zanecháváme doma rozhořčenou maminku, která se ještě nesmířila s tím, že její narozeniny, které má naneštěstí právě na druhý svátek vánoční, musí trávit bez nás, stejně jako Silvestra a Nový rok. My se ovšem nechceme okrást ani o hodinu pobytu na námi tak milovaném místě a nechceme ztratit ani minutu z možnosti zlepšit se v lyžování - proto zanecháváme doma vždy lamentující maminu.

Proto všechny naše vánoční svátky vypadají úplně jinak než v jiných rodinách. Vlastně slovo "Vánoce" pro nás neznamená sedět doma u televize, cpát se cukrovím a bramborovým salátem, ale právě naopak, pro nás to je čas sportu a stravy ve znamení polévek z pytlíku a konzerv. Z těchto důvodů si naše rodina dělá čím dál tím menší hlavu z předvánočního bláznění. Každým rokem v naší domácnosti ubývá vánočních zvyků a tradic. Proto už u nás nevoní cukroví. Kapra jsme nevraždili nikdy a už jsme se i připojili k ochráncům přírody a držitelům umělých stromků. Jediné, co se u nás ještě udržuje, je bramborový salát, který ovšem nakonec stejně končí v koši, a starodávný zvyk s hvězdičkou v krásném červeném jablíčku z vlastních zdrojů, přestože se nám už mnohokrát osvědčilo, že křížek nebo hvězdička či dokonce červ následující rok nijak neovlivní, neboť má každý své stinné i světlé stránky.

Někdo by se mohl divit a tvrdit, že to je hloupost takhle si kazit svátky klidu a pohody, stejně jako to tvrdila má o rok starší sestřenice, dokud s námi nevyrazila na naší tradiční " vánoční cestu", a teď si už nedokáže představit, tak jako já, vánoční prázdniny bez lyží a strastiplné cesty přes celou republiku. Občas zaváhám a nevím, jestli není lepší sedět doma v teple v rodinném kruhu uprostřed slavnostně uklizeného a nazdobeného bytu a koukat na pohádky, ale v okamžiku, kdy dorazím do oné horské vesničky a začnu rozeznávat známé vždy se usmívající tváře, všechny pochybnosti mě rázem opustí a já vím, že napřesrok to bude stejné.


Nikolettka - čtenářka 

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
přesně to jsem si myslela. Každého lyžování nebaví, ale určitě má maminka nějaké příbuzné nebo kamarádku s kým by si mohla užít také krásné Vánoce!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles