Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Silvestrovské vzpomínání

8. 01. 2016 | Vaše příběhy

Silvestr – poslední den v roce. Každý jej vnímá různě. Někdo se těší na bujaré oslavy, spoustu pití a veselí v kruhu přátel, někdo volí televizi a pohodlí domácího ušáku, někdo má Silvestr za obyčejný den a neslaví vůbec nic.  My už si pár let užíváme Silvestra doma v klidu, s dětmi hrajeme hry, koukáme na televizi, o půlnoci si uděláme ohňostroj… no zkrátka, užíváme si takovou poklidnou rodinnou pohodu. Letos nás ovšem po celé vánoční prázdniny otravovaly bacily, manžel protrpěl Silvestra v posteli. Zůstali jsme se synem u televize sami, mladší bráška se zavřel do svého světa ve svém pokoji a poslouchal písničky.

Tak jsme přepínali mezi televizí a Xboxem, zakouleli jsme si u něj bowling, poslechli jsme si koncert ABBY v televizi a u toho hráli další hry – kris kros, activity… Ale také jsme si prohlíželi na počítači fotky a hodně  vzpomínali. Ano, vzpomínali. Prohlíželi jsme si fotky z letošního horkého léta, hlavně z dovolené.

 A tak jsem znovu žasla nad krásami královského města Znojma. Prošli jsme jej několikrát. Město se pyšní krásnými starými památkami -  románskou rotundou  sv. Kateřiny, Znojemským hradem, děkanským chrámem sv. Mikuláše, svatováclavskou dvojkaplí a dalšími nádhernými skvosty.

silvestrovské vzpomínáníZatímco já jsem vzpomínala na úžasnou projížďku městským vláčkem po městě se zastávkami na pití lahodného ledového čaje nebo na ochutnávku vína, Honzík tvrdil, že nejlepší dny z dovolené byly na znojemském koupališti Louka. Byli jsme tam dvakrát. První den se mi tedy moc nevydařil. Chytala jsem totiž Vašíka pod klouzačkou, ale on si při druhé jízdě rozmyslel, že pojede dolů po břiše. Neodhadla jsem rychlost jeho krasojízdy a postavila se moc blízko ke klouzačce. Vašík mi vrazil hlavou do brady. On se jen otřepal a už utíkal s Honzíkem na další atrakci, já už jsem ovšem proseděla na dece s oteklou bradou. Měla jsem pocit, že mám zlomenou čelist. A modřina na bradě bolela ještě dlouho po dovolené.

Shodli jsme se, že zajímavým zpestřením návštěvy Znojma a také příjemným ochlazením byla návštěva Znojemského podzemí. Z toho bohužel nemáme žádné fotky, ale docela dobře jsme si vybavili úzké podzemní uličky, kterými jsme se proplétali. Zavzpomínali jsme také na úžasný výklad paní průvodkyně. Mluvila krásně, srozumitelně, spisovně a vtipně. Odhadovali jsme ji na paní učitelku v důchodu, která má své město moc ráda a jeho historie ji velmi zajímá.

 A tak jsme poslední den v roce strávili nad fotkami z letošních prázdnin, ale zabrouzdali jsme i do starších fotek, kdy byli oba kluci ještě batolátky a strávili jsme příjemný večer.  Nakonec jsme ještě po půlnoci zapnuli video s nahrávkami, když byli kluci úplná miminka. Moc se nám to Silvestrovské vzpomínání líbilo.  Samozřejmě jsme si nezapomněli připít a popřát si ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!!!


Palka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Silvestrovské vzpomínání:

Silvestrovské vzpomínání
Silvestrovské vzpomínání
Silvestrovské vzpomínání
Silvestrovské vzpomínání
Silvestrovské vzpomínání
Silvestrovské vzpomínání
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
všem za krásné komentáře.
Ano, Znojmo je nádherné město. Pokud budete mít někdy možnost, určitě se tam zajeďte podívat. Pokud máte rádi staré památky, tak tam si jich užijete.
Obrázek uživatelky
profil
Pavli, podľa pekných fotiek z dovolenky ste mali na čo spomínať a určite vo vás tie spomienky ešte dlho budú rezonovať.

V Znojme som párkrát bola, ale bolo to už dávno, celkom rada by som sa tam zas išla niekedy pozrieť.
Možno si mi dala dobrý tip na výlet.
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký článek. Je fajn, že jste si udělali hezkého Silvestra. Manžel se vyležel /ráno na Nový rok už mu bylo určitě lépe/ a ty s Honzíkem jsi strávila pohodový večer.
Fotky máš moc pěkné. Ve Znojmě jsme také byli, ale to už je všechno dávno.
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pavli, krásně napsaný článek se vzpomínkami na krásnou dovolenou, kterou jste si všichni užili. Dokládají to tvé krásné fotky.SmajlíkSmajlík
Silvestra sice manžel odležel, ale ty jsi měla o zábavu postaráno s Honzíkem.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pavli, krásně sis zavzpomínalaSmajlík Určitě Silvestra (až na nemocného manžela) i dovolenou jste si užiliSmajlík
Pěkné fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles