Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se stát na Vánoce mistrem studené kuchyně ?

13. 12. 2008 | Vaření, recepty

ORIGINALITA

Kuchařské soutěže, ať již české nebo mezinárodní, jsou pro kuchaře a cukráře velkou událostí, na níž mohou ukázat světu, co umí. Pro hospodyňky jsou stejnou příležitostí rodinné události a svátky. Největšími z nich jsou Vánoce a Silvestr. I když přicházejí každý rok, od hostitelky se očekávají nejen tradiční pokrmy, ale také netradiční kuchařská překvapení. Proto zkoušíme nové druhy cukroví, hledáme recepty na nejlepší bramborový salát a čteme ve speciálních vánočních číslech časopisů. Vánoce a Silvestr jsou skvělou příležitostí připravit tradiční občerstvení v novém, moderním kabátě.

OZDRAVĚNÍ

Moderní trendy se v posledních letech velmi rychle mění, jeden ale zůstává - ozdravění připravovaných pokrmů.
I menu jsou již dnes upravována tak, aby co nejvíce odpovídala moderním požadavkům na zdravé stravování, které zahrnují mimo jiné odlehčení připravených jídel (nahrazováním tučnějších jídel lehčími variantami), preferování rostlinných tuků a kratší dobu tepelné úpravy pokrmů. I tradiční kuchyně se tak znovu vrací do módy – dnes však v odlehčených variantách a s moderními ingrediencemi.

vánoceVánoce jsou zvláštní příležitostí, při které většina z nás na čas odloží své diety a zdravý jídelníček a neodolá nabízenému cukroví a uzobávání svátečního občerstvení. Je proto na hostitelce, aby sváteční stůl připravila tak, aby nabízel co nejzdravější pochoutky. To přitom neznamená, že na něm hosté najdou pouze ovoce či zeleninu, jak si mnoho lidí stále myslí. Stačí pouze sáhnout po nových surovinách a novém způsobu servírování, a máte vyhráno.


Tipy na moderní občerstvení

Sváteční pohoštění na konci roku může být letos jiné. Stačí použít některé z následujících tipů, kterými je možné již známé studené občerstvení jednoduše ozdravit a připravit moderněji.

o Vybírejte pouze kvalitní ingredience.
o Veku nahraďte malými celozrnnými bagetkami, které přeříznete šikmým řezem, a poté podélně rozkrojíte.
o Používejte roztíratelné rostlinné tuky místo másla. Jsou vhodné jak na podmazání, tak na přípravu pomazánek.
o Méně je někdy více – při chystání jednohubek či pomazánek je nutné dbát na to, aby se chutě všech ingrediencí vzájemně doplňovaly a podporovaly (ne naopak).
o Připravené jednohubky ozdobte např. kouskem zeleniny (pomocí tvarovátek můžete vykrájet různé zajímavé tvary).
o Použijte ozdobná párátka a jiné doplňky. Kreativitě se meze nekladou, jsou přece svátky.
o Jíme i očima – nezapomeňte na to, že důležitá je nejen chuť, ale také vzhled. Zvolte proto vhodný podklad (některé druhy občerstvení vypadají lépe např. na prkénku nebo přímo na lžičce) a pohrajte si s aranžováním.

Recepty pro osvěžení svátečního stolu

vánoceZákladem úspěchu příjemně strávených vánočních svátků nejsou jen čerstvé suroviny a jejich zpracování, ale především originalita a kreativita. Popusťte i Vy uzdu své fantazie a připravte letošní sváteční pohoštění v duchu mistrovské kuchyně. Níže uvedené recepty přinesou Vám a Vašim blízkým nevšední zážitky s originálními pokrmy odpovídajícími zdravému životnímu stylu (použití rostlinných tuků, které bychom měli preferovat před živočišnými apod.).


Minirolky z toustového chleba
Lososové jednohubky
Pomazánka z vepřové šunky



Navštivte také naši kategorii VAŘENÍ - kde najdete stovky báječných receptů na cukroví a Vánoční recepty.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !