Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční trhy 2011 v zahraničí

15. 11. 2011 | Vánoční slavnosti
Vánoční trhy jsou oblíbené pro svou atmosféru, vánoční kouzlo i vůně. Lidé se odpradávna scházeli na tržištích, aby si popovídali o svém životě a popřáli si vše dobré. Tradice vánočních trhů s námi přetrvává již více než 700 let a proslulost některých z nich sahá až za hranice dané země.

Takto vlastně vznikla vánoční turistika, která dováží návštěvníky ze zahraničí. Také byste se rádi podívali na nějaké zajímavé vánoční trhy v cizích zemích? V prvé řadě se nabízejí trhy ve státech sousedících s Českou republikou. Přinášíme vám několik zajímavých tipů na netradiční výlety do zahraničí.

Vánoční trhy 2011 – Vídeň


Vánoční trhy 2011 v zahraničí

Vídeň je přesně jedním z představitelů tradičního místa vánočních trhů, pořádají se tu už zhruba 700 let. Celá Vídeň je v tuto dobu zahalena do záplavy světel a krásné vánoční výzdoby. Obyvatelé rakouské metropole si dávají záležet na vánoční dekoraci, kvalitní hudbě a spoustě koled, které znějí  doslova odevšad. Za atmosférou vídeňských vánočních trhů přijíždějí nejen Rakušané, ale i Češi, Slováci, Maďaři a další turisté. Především trhy v Schönbrunnu jsou doslova proslulé. I letošní Vánoční trhy ve Vídni budou světové, začnou 22. 11. 2011 a potrvají až do samotného Štědrého dne.

Vánoční trhy – Drážďany


Druhé největší město Saska, které bývá přezdíváno Florencie na Labi, láká turisty na vánoční trhy v roce 2011 od 25. 11. – 24. 12. Město je proslulé kulinářskými specialitami, jakou je například vánoční štola. Typické pro vánoční trhy v tomto zajímavém historickém městě je čtrnáctimetrová vánoční pyramida a bohatě ozdobená jedle.

Norimberské vánoční trhy v roce 2011


Christkindermarkt je nejproslulejším a největším vánočním trhem v Německu a patří vůbec k největším a nejvýznamnějším na celém světě. Poprvé se zde konal vánoční trh v roce 1628. Letošní trhy tu propuknou 27. 11. 2011 a skončí 24. 12. 2011. Staré město bývá každoročně nádherně vyzdobeno, nechybí ani svařené víno, perníčky, biskupské chlebíčky či sladké pražené mandle. Jarmark tradičně svým projevem zahajuje norimberský vánoční anděl, který je symbolem předvánočního období v Norimberku.

Regensburg – Vánoční trh v Řezně


Město Řezno je arcibiskupskou metropolí a patří mezi ta nejkrásnější města na světě zařazená do světového kulturního dědictví UNESCO. Vánoční trhy v Řezně patří již tradičně mezi ty nejoblíbenější a nejnavštěvovanější. Ani letos tomu dozajista nebude jinak. Nejkrásnější trhy máte možnost vidět na zámku Thurn Taxis nebo navštivte Lucreziamarkt na Haidplatz (Lučním náměstí) v samotném srdci starého města, kde můžete obdivovat i zakoupit ručně vyráběné předměty ze všech možných materiálů, které zde nabízejí umělečtí řemeslníci.

Vánoční trhy Bratislava 2011


Vánoční trhy v Bratislavě se konají již tradičně na třech místech – Hlavní náměstí, Františkánské náměstí a Hviezdoslavovo náměstí. Provází je zpravidla bohatý kulturní program. Letošní trhy Bratislava zahajuje 18. 11. 2011 a uzavírá 23. 12. 2011. Návštěvníci sem jezdí především kvůli tradičnímu jídlu. Cikánská pečeně, zelňačka, husí a zelné lokše, medovníky, punč, víno nebo grog – tím vším vás pohostí předvánoční Bratislava.

Vánoční trhy v Berlíně


Berlín je město, které vánočními trhy doslova žije. Probíhají zde svým způsobem všude: na větších bulvárech a náměstích, v budovách, na ulicích nebo i v muzeích. Každý rok se v Berlíně koná okolo šedesáti nejrůznějších vánočních trhů. Ten hlavní naleznete na Kaiser Wilhelm Memorial Church. Zahřát se můžete husím stehnem nebo svařeným vínem, nezapomeňte také ochutnat tradiční berlínské oplatky.

Vánoční trhy Krakow


Vánoční trhy v Krakowě máme, co by kamenem dohodil, Krakow se totiž nachází nedaleko hranic Polska s ČR. Jde o nádherné historické město, jehož vánoční trhy jsou pro nás finančně dostupné a výhodné. Vánoční trhy v roce 2011 Krakow zahajuje 1. 12. a budou probíhat až do 23. 12. Místní specialitou je pitný med, ale nejedná se o  medovinu. Vyrábí se podobně jako víno, kvalita moku závisí na době zrání a na poměru smísení medu a vody. Trhy s tradičními polskými výrobky se konají na Starém rynku. Možná vás zaujmou výrobky z ovčích kůží nebo okusíte smažený ovčí oštěpek.


Zdroj: Kouzelné Vánoce.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !