Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční stromeček

24. 12. 2010 | Vaše příběhy

V naší rodině byla na Vánoce tradice mít živý stromeček. Každý rok ho tatínek vždy zhruba čtrnáct dní před Štědrým dnem koupil po cestě z práce. Vždycky jsem se běžela kouknout do sklepa, kam jsme ho dávali, jak vypadá a jak voní.

Když mi bylo asi dvanáct let, maminka začátkem prosince dostala žlučníkový záchvat a odvezli ji do nemocnice.

Tatínek za ní každý den jezdil a po příjezdu domů se musel postarat o mě a bráchu. Byli jsme už velcí, a tak jsme uklidili, ale táta nám zkontroloval úkoly a uvařil na druhý den.

Maminku nechtěli operovat, že bylo před Vánoci. Nakonec se ale rozhodli, že nebudou nic riskovat a v polovině prosince ji operovali. V době, kdy jiné rodiny mají už upečené vánoční cukroví, nakupují dárky a těší se z atmosféry Vánoc. My jezdili za maminkou do nemocnice a já po večerech brečela, že maminka na ježíška - nadílku nebude doma a že ani nebudeme mít stromeček. Přemýšlela jsem, že ho uřízneme na zahradě, ale nebyl tam žádný jehličnan, který by se hodil. Tatínek jezdil pozdě večer z práce a často ani nestihl navštívit maminku v nemocnici. Cukroví nám napekla babička, a my s bráchou uklízeli, jak nejlíp jsme uměli. Dokonce jsem se smířila s tím, že stromeček nebude, říkala jsem si, že je to stejně jedno, když maminka nebude doma, že si uděláme ježíška (nadílku) později.

Tento rok jsem se na Štědrý den vůbec netěšila.
Několik dní před Štědrým dnem přijel tatínek z práce dříve, měl plnou tašku dárků a v ruce vánoční stromeček a ještě jedno velké překvapení, maminku pustí před Štědrým dnem domů! Štěstím jsem brečela, já i táta. Všichni jsme se ještě dali do úklidu a den před Vánoci už čekali, až tatínek přiveze mamku domů. Nemocnice byla zhruba devět kilometrů od našeho bydliště, a tak cesta z ní trvala zhruba patnáct minut, v období zimy maximálně třicet minut. Jenže byly dvě hodiny pryč a rodiče nikde, byly tři hodiny pryč a rodiče pořád nikde. Seděla jsem u okna,  vyhlížela naši škodovku  a brečela jsem, protože jsem měla strach, že se rodičům něco stalo. V tu dobu měl jen málokdo mobilní telefon a tak nebylo možné zavolat. Když jsem šla od okna, slyším, jak zastavilo auto, běžela jsem k oknu a vidím naši šedou škodovku.

Rodiče přijeli později, protože byli nakupovat dárky, maminka byla po operaci, a přesto šla na nákupy. Když jsem viděla, jak jdou, štěstím jsem brečela, tatínek dřel plné tašky a ještě měli nějaké tašky v autě. Chtěli nám udělat krásné Vánoce a to se povedlo. Byly to ty nejkrásnější Vánoce, které jsem do té doby zažila. Na Štědrý den jsme já, brácha a táta ozdobili stromeček a těšili se na Štědrý večer. Byly to opravdu ty nejkrásnější Vánoce s krásně voňavým stromečkem a s celou rodinou.

 

Lipsas - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Slzy se mi kutálejí.Krásný článek se šťastným koncem.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dojemný příběh-gratuluji !
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles