Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční výstavy na sklonku roku 2011

8. 12. 2011 | Vánoční slavnosti


Sychravé počasí přímo vybízí zajít se ohřát. Můžete zvolit nejrůznější možnosti, ale vánoční čas si přímo říká o strávení pár okamžiků s potomky za doprovodu kultury. Máte-li v blízkosti některou z níže uvedených osmi výstav, neváhejte si najít čas. Další příležitost bude opět až za rok.

DUCHCOV

Výstava Vánoce v modrém je výsledkem práce dětí z Dětského domova, Základní školy praktické, Praktické školy, Školní jídelny a Školní družiny Duchcov.Výstavu pořádá Městské informační centrum v Duchcově. Zdarma ji můžete navštívit po celou dobu konání
od 8. listopadu do 31. prosince.

JINDŘICHŮV HRADEC
Jindřichohradecká galerie Inspirace si pro vánoční čas nemohla vybrat přívětivější název, protože k Vánocům prostě pohádky neodmyslitelně patří.
Výstava má totiž název Z pohádky do pohádky a svými ilustracemi vás okouzlí známý malíř Josef Kremláček. Výstava probíhá v rámci desátého výročí galerie Inspirace, kterou najdete v Langrově domě na náměstí Míru. Na návštěvu máte dostatek času, neboť probíhá od 24. října do 7. ledna.

LITOMYŠL
Regionální muzeum v Litomyšli si od listopadu až do ledna připravilo výstavu plakátů Zima - čas zábav a veselic litomyšlského tiskaře Josefa Dmycha. Byly vytvořeny v první třetině 20. století. Připomínají se na nich dobové zimní zábavy a veselice. Plakáty jsou graficky velmi zajímavě pojaté. Mezi pozvánkami na plakátech dominují litomyšlské plesy, mikulášské zábavy, vepřové hody, šibřinky (žerty s převleky, například maškarní zábavy)  a silvestrovské večírky. Výstava potrvá od 15. října do 22. ledna.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ
Městské muzeum v Mariánských Lázních přibližuje pohádkový čas Vánoc výstavou Zpátky do pohádky. Můžete se těšit na z
ábavnou výstavu s kostýmy, rekvizitami a kulisami z našich televizních pohádek. Na výstavu se vypravte s dětmi do konce letošního roku, neboť potrvá od 3. listopadu do 31. prosince.

PRAHA
Pražské Náprstkovo muzeum připravilo od listopadu do ledna výstavu
Čas zimní, čas vánoční, čas sváteční. Návštěvníkům se představí reprezentativní výběr grafiky. Vybíralo se z dvacetitisícové sbírky grafik knihovny Náprstkova muzea, která svými motivy odráží atmosféru a poetiku zimního období. Obrázky jsou doplněny prozaickými i básnickými texty inspirovanými tématem města, zimní krajiny a lidovou poezií. Výstava probíhá ve druhém patře od 1. listopadu do 8. ledna.

Klementinum nemohlo nevzpomenout 200. výročí narození básníka Karla Jaromíra Erbena. Jeho báseň Štědrý den ze sbírky Kytice navodí atmosféru Vánoc. Básníka zde poznáte nejen díky Kytici z písní národních, ale i jako historika, archiváře, folkloristu a sběratele, editora, překladatele, vystudovaného právníka, slavistu, redaktora a dramatika. Kromě Karla Hynka Máchy je právě Karel Jaromír Erben básníkem 19. století, který k nám stále promlouvá i v 21. století. Do Zlatého fondu novodobé české literatury se zapsal také pohádkami, které nadchnou i dnešní čtenáře. Šíře Erbenova působení svědčí o jeho obrovském tvůrčím nadání a také pracovitosti. Výstava se koná v Ředitelské chodbě v 1. patře a potrvá od 8. listopadu do 14. ledna. Návštěvní doba je vždy od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin.

SADSKÁ
Lesní ateliér Kuba si pro návštěvníky připravil již tradiční výstavu Vánoce 2011. Na výstavě můžete udělat radost svým nejbližším a zakoupit jim některý z exponátů, neboť tato výstava je i prodejní.Otevřeno je denně mimo pondělí od 10 do 12 hodin a od 12.30 do 17 hodin, o víkendech nepřetržitě od 10 do 17 hodin. Otevřeno je i 24. 12. (10 – 12 hodin) a 31. 12. (10 – 12 hodin). Zavřeno je 25. a 26. prosince a 1. ledna.

VIZOVICE
Na zámku ve Vizovicích se koná prodejní výstava vánočních ozdob.
Najdete ji v galerii Mariette a navštívit ji můžete od 3. října do 23. prosince. Otevřeno je denně od 9 do 17 hodin.

Závěrem dodávám, že výstav ve vánočním období je nepočítaně, neboť oproti létu se návštěvníci přeci jen tu a tam na výstavu rádi podívají. Ale těch, které jsou svým zaměřením blízké Vánocům, je poskrovnu. Proto s návštěvou neotálejte a zpříjemněte si společně s dětmi těch několik svátečních dnů v roce.



Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík