Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce na zámcích Děčín a Stránov

10. 12. 2010 | Vánoční slavnosti

Pokud si v zimním období chcete vychutnat zámeckou atmosféru, máte příležitost v době předvánoční a vánoční. Zámecké prostory se na mnoha místech otvírají a ožívají v přenádherné sváteční podobě.

Zámek Děčín

Pohádkové odpoledne na zámku mohou strávit děti 11.12. 2010. Od 15.00 hodin je v Modrém sále čeká pohádkové čtení spolu s princeznou a statečným cínovým vojáčkem. Vydají se do světa hraček a možná ožijí figurky, které vyrobí pro zámecký betlém.

 

Dne 12.12. 2010 proběhne na hlavním nádvoří Zámecký vánoční jarmark plný řemeslných výrobků, ozdobených vánočních perníčků, hudby a adventních živých obrazů. Modrý sál mohou v 18.00 hodin navštívit příznivci vánočních písní a mistrovských skladeb z období baroka, klasicismu a 20.století. Přijde zahrát Pavlína Králová – soprán & Guitar Art Trio. Na programu je D. Purcell, A. Vivaldi, F. Gragnani, W. A. Mozart, G. F. Handel, A. B. Mangoré, Villancico de Navidad.

 

Dne 18.12. 2010 se můžete těšit na další Pohádkové odpoledne na zámku, tentokrát plné mašinek. Dozvíte se, jaké to je, když se pan král zamiluje do vláčků. Mezi čtením pohádek o mašinkách se budou vyrábět svícny a po kolejích dovezou skauti Betlémské světlo, které bude rozsvíceno na glorietu v Růžové zahradě.

 

19. prosince 2010 vystoupí v zámecké kapli sv. Jiří na zámku Děčín oblíbené vokální těleso Collegium Verbascum. Na programu je duchovní hudba k adventu - G. P. da Palestrina, C. Monteverdi, J. Handl-Gallus, G. Dufay, G. Binchois, W. Byrd, T. Luis de Victoria, J. Arcadelt a další.

 

Zámek Stránov

12.12. 2010 si můžete přijít na Stránov poslechnout adventní koncert. Kostel sv. Václava rozehraje Ludus Musicus.

 

19. a 20. prosince 2010 můžete prožít na Stránově tradiční české Vánoce s babičkou Boženy Němcové. Na programu jsou klasické české koledy, zapomenuté české tradice, verše K.J.Erbena, posezení u štědrovečernío stolu s babičkou a jejími vnoučaty (v ceně je i malé pohoštění), malování betlému, vánoční minijarmark a lze navštívit vánoční dílnu. Prohlídky zámku budou možné 19.12. od 17.00-18.00 hodin a 20. prosince v devět a v deset hodin dopoledne.

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !