Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční pralinková soutěž

30. 12. 2010 | Vaše příběhy

Ráda vymýšlím nové věci a překvapení pro mou rodinu a kamarády. A právě Vánoce jsou pro to jako stvořené. Vymyslela jsem při nich už leccos: jedlé adventní věnce, dárkové schovávačky, legrační dopisy od andělíčků pod stromečkem a taky vánoční pralinkovou soutěž. Ta měla a má u nás obzvlášť velký úspěch, ale její první ročník se tak docela nevydařil.

Pralinková soutěž je vlastně docela jednoduchá. Celý rok si schovávám různě tvarovaná platíčka od bonboniér a těsně před Štědrým dnem s jejich pomocí vyrábím vlastní čokoládové bonbóny. Do všech schovám oříšek, a jen do jednoho lentilku. Nebo naopak, podle toho, čeho mám zrovna víc. Jeden rok jsme totéž hráli s rozinkami a mandlemi, ale oříšky se nám zdají lepší.

Hotové ztuhlé pralinky se jednoho dne vysypou na stůl do misky, a ten, kdo najde tu odlišnou, dostane malý dárek; drobnůstku pro potěšení, kterou vlastnoručně vyrobím. K téhle hře mě inspirovala knížka, kterou jsme četli ve škole. Bohužel už si nevzpomenu, jak se jmenovala. V té knížce na Vánoce do bramborové kaše ukryli mandli, a kdo ji dostal na talíř, měl celý rok štěstí. Když jsem chtěla podobný zvyk zavést doma, bylo mi řečeno, že to nejde, že bychom někomu zkazili sousto mandlí. No nevím. Mně by mandle v kaši vůbec nevadila a vám?

Ten rok, o kterém mluvím, se obě moje babičky rozhodly, že chtějí vědět, jak peču, a vyžádaly si pár kousků od každého cukroví. Abyste rozuměli, já byla v kuchyni vždycky strašné nemehlo, a když jsem tenkrát poslala do světa, že budu mít na vánočním stole 16 druhů cukroví, nedalo jim to. Takže moje maminka začala všechno poctivě nabalovat a rovnat do krabic. Na ony čokoládové pralinky jsem ji speciálně upozornila, že ty tedy rozhodně balit nemá.

A přišel večer a já vysypala soutěžní pralinky do mísy. Jak pralinky postupně ubývaly, zmocňovalo se všech čím dál větší napětí, a když zbyly na dně poslední čtyři, nervozita by se dala krájet. Vzali jsme si každý jednu pralinku a… a nic. V žádné se neskrývala vytoužená lentilka. Podívali jsme se po sobě. Že by někdo soutěžní pralinku omylem snědl?

Ale řešení bylo mnohem jednodušší. Moje maminka totiž každé babičce přibalila po dvou pralinkách, aby ochutnaly. Takže jsme je zase vybalili a každý si vzal jednu. A… a lentilku měla moje maminka. Takže se jí to balení nakonec vyplatilo a jako odměnu dostala ručně vyráběnou gelovou svíčku.

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík To je nejkrásnější vánoční přispěvěk, který jsem tady četlaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná vánoční inspirace.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To s tou mandlí v kaši bylo i v Dětech z Bullerbynu - kdo našel mandli, měl příští rok svatbu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
U nás by se ale taky lentilka určitě nenašla - někdo by totiž inkriminovanou pralinku určitě snědl už před Vánocemi.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles