Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční nakupování...

29. 12. 2010 | Vaše příběhy

"Nevíte co na Vánoce? Přijďte k nám, u nás si vyberete!"

 

Když slyším tenhle slogan, musím si vzpomenout na loňský rok. Přesněji na Vánoce loňského roku. To  jsme se seznámili...

            Bylo tehdy den před Štědrým dnem a já si s hrůzou uvědomila, že nemám dárek pro babičku. Vyrazila jsem tedy do nejbližšího supermarketu. Tam jsem obcházela regály sem a tam a zase tam a sem, a pak už i tam a tam a sem a sem, ale pořád jsem nemohla na žádný ideální dárek narazit. Co já jí jen dám? Bloudila jsem uličkami, některé už jsem znala téměř nazpaměť.

            Najednou jsem za sebou uslyšela: "Slečno, už chvíli se na vás dívám a připadáte mi jako myška v labyrintu, která nemůže najít cestu ven." Otočila jsem se a z posledních sil se usmála (nikdy jsem si neuvědomila, jak je návštěva supermarketu vyčerpávající – jak by taky nebyla, když hodinu a půl chodíte a  chodíte). Za mnou stál muž,  přesněji mladík, mohl být tak v mém věku. Sympaťák na první pohled. A jak jsem  později poznala, tak první dojem neklamal.  "Hledám dárek pro babičku," prohodila jsem, aniž bych čekala, že se mi dostane rady. Pro muže je však typické to, že problémy se snaží řešit a já před něj problém nastolila. "Tak pro babičku, říkáte, nebojte, něco vymyslíme." Vykulila jsem na něj oči, což jsem si hned uvědomila, v duchu si vynadala za svůj přihlouplý výraz, a snažila jsem se zase tvářit "normálně".

            "Já jsem třeba babičce koupil vlnu na pletení... " "Moje babička bohužel neplete." Tak by se jí dala koupit třeba forma na pečení. "Bohužel moje babička ani nepeče." Tak co by řekla dárkovému balení kávy? "Ani kávou by nebyla nadšená, kávu nepije." Chudák hoch chrlil jeden nápad za druhým a já musela všechny odmítnout.

"Tak co ta vaše babička vlastně dělá??"

"Uklízí, jezdí na hory a do cukráren, chodí do divadla."

"Aha, základní indicie tedy máme, můžeme pokračovat dále. Jinak škoda, že nehledáte dárek pro sebe, přišel jsem na jeden moc krásný, který by udělal radost... tedy alespoň mně," řekl a šibalsky se usmál.

"Jakýpak?" zeptala jsem se ze zvědavosti. "Daroval bych vám sebe, na zkoušku, na jeden den... kdybych se jako dárek osvědčil, klidně byste si mě mohla ponechat i dále..." Rozesmála jsem se. Tak takový dárek jsem ještě nikdy nedostala. "Tak dobře, navrhovaný dárek by se mi i líbil, ale! Mám ráda překvapení, takže dárek musí být zabalený." "Nebojte, všechno bude, dárek dostanete dnes večer v osm hodin před kinem. A jako bonus obdržíte i dárek pro babičku..."  V duchu jsem si sice říkala, že je to ode mě hloupost, nechávat koupi dárku babičce na někom jiném, ale kývla jsem. Přinejhorším dám babičce nějaký dárkový balíček, který zabalím zítra ráno.

            A ptáte se, jak to dopadlo? Babička dostala divadelní kukátko (měla radost, neboť to předchozí se jí rozbilo) a já dostala dárek, který se mnou bude trávit i letošní Vánoce. Sice nevím, jestli i letos přijde omotaný balicím papírem se stužkou kolem krku a nápisem na čele: Jen pro tebe, ale i tak za něj budu vděčná.

 

Habaďúra - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
opravdu originální seznámení.
Obrázek uživatelky
profil
a ta moje ségra vždycky trefí na nějakýho vola........vám přeju hodně štěstí a radostiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký příběh, tak ať Vám to klape Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběhSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásná náhoda v tom obyčejném supermarketu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles