Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční krůta

23. 02. 2018 | Vaše příběhy

Blížily se Vánoce a já se rozhodla jídelníček naší rodiny zpestřit krůtou. Na internetu mě zaujal inzerát, kde jedna farma poblíž našeho bydliště nabízela zhruba dvou a půl kilové krůty za velmi výhodné ceny. Firma navíc krůty rozvážela a rozvoz od dvou kousků byl zdarma. Má kolegyně v práci ihned zajásala a chtěla, abych krůtu objednala i pro ni.

Vyplnila jsem objednávku a do kolonky počet zapsala dvojku. Alespoň jsem si to myslela.

Těšila jsem se na drůbež a pročítala recepty, jak krůtu nejlépe zpracovat. Přišly i další kolegyně, které by si také krůtu objednaly, já už ale měla objednávku odeslanou. Nikomu se nechtělo objednávat přes internet, a tak si koupily tradičního kapra.

Týden před Vánoci mě kontaktovala farma, která mi měla ptáky přivézt.

„Dobrý den, opravdu žádáte 200 kusů krůt? Klidně vám je dovezeme, jen vás chceme upozornit, že to bude zhruba pět set kilo masa,“ slyšela jsem milý hlas z telefonu.

„Dvě stě? Já chtěla jen dvě krůty,“ řekla jsem nechápavě a polil mě pot.

„Já říkala, že to bude omyl,“ smála se paní na druhém konci. „A tys mi nevěřila. Mám u tebe bonboniéru!“ To už říkala své kolegyni. Jak mi pak dobrácky prozradila, s kolegyní se hádaly, zda objednávka byla myšlena vážně a já třeba provozuji nějakou prodejnu, nebo jde o omyl. ´

Já byla skutečně ráda, že to paní nedalo a zavolala mi. Vůbec nemám ponětí, kam bych náklaďák plný krůt dala. Těžko bych sháněla mrazírnu, nebo nějaký sklad, kde by mi krůty uschovali. Musela bych asi opravdu krůty prodávat pod cenou v zaměstnání, nebo mezi sousedy.

 

Od té doby vždy, když se blíží vánoční svátky, se mě kolegyně ptají, zda budu objednávat krůtu pro každého.

Ten rok se ale objednávka upravila a dovezli mi skutečně jen dvě mladé krůty, na kterých si má rodina a rodina mé kolegyně náramně pochutnaly. Já si jen dávám pozor, kdykoli objednávám něco přes internet, abych náhodou neusnula na nějaké číselné klávese. Ne každý předem zavolá.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Vánoční krůta:

Vánoční krůta
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vtipné..to se někdy staneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No, stane se. Hlavně, že to dobře dopadlo.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles