Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce za dveřmi

2. 12. 2009 | Vaše příběhy
Slyšíte?
Už klepou, že neslyšíte? Tak si přidejte ouško ještě blíže, tak, už je slyšíte?

Ptáte se koho, nebo co?


No přece Vánoce, advent, Mikuláše, zvonečky, svíčky, pohodu, svátky. Prostě cokoliv, co si představíte při představě toho, co za příštích pár týdnů nastane.
A myslím si, že svátky vánoční jsou blíž, než bychom čekali.
Například u nás…

…..včera u nás napadla kopa sněhu a po dlouhém roce jsme opět vytáhli sáně, oblékli oteplováky a vyrazili za zimním dobrodružstvím. Také máme za sebou stavbu prvního sněhuláka, který ovšem neměl dlouhého trvání, neboť první sníh je ještě hodně mokrý a moc se nám to nedařilo. Ovšem tvářičky dětí se vybarvily mrazivou červení, očka zářila jako alabastry a úsměv od ucha k uchu zdobil líce.

Měli jste vidět štěstí na dušičce mé dcerky, že už konečně ten Martin na bílém koni dorazil, že cestou nezabloudil a že ten snížek dovezl.
„Já jsem ti to, mami, říkala, vidíš, že přijel,“ říkala mi nevěřícně, kroutíc hlavou, ruce v bok.

Přání pro Ježíška máme už dávno odeslána. Každý den jsme kontrolovali, zda si to Ježíšek už konečně vzal, a když jsem dopis zapomněla odnést a dcerka ho další den našla, to bylo pláče, že tu Ježíšek ještě nebyl, že jsem si honem napsala na ledničku, že „to“ mám jako vzít a schovat. Uf, příště si musím dát větší pozor.

Co se týče vánoční výzdoby, tu už pomalu, pomaličku chystáme. Tedy, chystá dcerka, bude mít za úkol vystřihnout vločky a nalepit vánoční papírový řetěz.
Momentálně se chystáme na Mikuláše s čertem.

Dcerka se učí básničku o čertovi, kterou jsem jí vymyslela. I když to pro ni zase tak strašné nebude (aspoň doufám), strach bude mít určitě z čerta, to je jasné, a jako každý rok básničku stydlivě vyhrkne a uteče ke mně. Ale pro syna, pro něj to bude konečně zážitek. Minulý rok mu to bylo ještě všechno jedno, návštěvu Mikuláše s čertem prospal a prokřičel, protože byl ještě hodně maličký. Letos si Mikuláše s čertem určitě užije (jak jinak než křikem, ale možná se pletu - nechám se překvapit)

A právě po Mikuláši pro nás začíná ten pravý adventní čas, čas zaplněný pečením, krášlením, vymýšlením a zdobením.

Každý týden bude něco. Každou zapálenou svíčkou, každou další adventní nedělí budeme blíže tomu očekávanému času, na který čeká spousta dětských tváří s nadšením, a spousta dospělých tváří s rukama umouněnýma od mouky, od perníkového těsta, mokrých od vytírání, umývání a drhnutí. Prostě jako Popelky.

A až zvonek zacinká a dětem zbude z adventního kalendáře poslední čokoládové okýnko, všichni usedneme k tomu svátečnímu stolu plni očekávání, přání a nových možností, a konečně si vychutnáme právě ten kouzelný den, potažmo večer, kdy zazářivši první hvězdička na nebi nám dá vědět, že kouzlo vánočních svátků je tady. A my plni sváteční nálady otevřeme dveře do kouzelného pokoje provoněného jehličím, prosvíceného vánočním stromečkem a naplněného ozářenými dárky pod ním.
A budeme si přát jediné: Pokoj lidem dobré vůle.

Diesonne - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a sakriš - už to zase slyším jenom já ....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jak už začínají bušit znovu ....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a samozdřejmě nejen za sebe, ale i za celou rodinu přeji krásný advent a krásné vánoce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásně napsané i mě ukápla slzičkaSmajlík,ale vánoce jsou krásné dokud jsou děti malé...všem přejí krásné vánoce,plné pohody lásky v kruhu rodinnémSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nádherně napsané, až se mi do očí vlily slzičky.Dcera minulý rok taky neměla z Vánoc rozum, tak se těšíme na tento rok,jak bude mít rozzářené očička. Tyhle svátky mám nejraději a těším se na jejich přípravu. Všem přeju krásné svátky,aby je každý prožil v kruhu rodinném.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles