Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce v Drážďanech

4. 12. 2011 | Vánoční slavnosti
Nejen u nás jsou krásně vánočně vyzdobené trhy a náměstí, ale i v sousedních zemích stojí některá města za návštěvu. Jedním z těch nejbližších a zároveň nejkrásnějších jsou předvánoční Drážďany. Tolik ozdobených tržišť a vánoční nálady v ulicích města mnoho dalších nemá.

Do Drážďan je nejlepší zajet autem, protože se nemusíte starat o jízdní řády, ale řidič nebude moci konzumovat různé vánoční alkoholické pochutiny ve formě punče, grogu, svařeného vína či něčeho ostřejšího. Cesta není nikterak náročná, proto je i lehce dostupná vlakem či autobusem. Z Prahy jezdí řada vlaků i přímo bez přestupu v Ústí nad Labem, a to právě v tomto předvánočním období, kdy cestujících vždy značně přibude. Cesta trvá něco málo přes dvě hodiny, proto lze tento výlet uskutečnit v jeden den, aniž by člověk musel extra brzy stávat. Ráno lze vyjet v dopoledních hodinách a strávit skoro celý den ve městě, neboť večerních spojů je rovněž dostatek.
Autobusových dopravců je několik a také se s nimi dostanete tam i zpět během jediného dne.

Z Prahy jezdí autobusy z autobusového nádraží Florenc a cesta trvá podobně jako vlakem něco přes dvě hodiny... Kdybych si mohl vybrat, volil bych cestu vlakem, která je možná dražší, ale zase pohodlnější.

Do Drážďan se vypravte alespoň dvakrát. Během roku je určitě rozumné navštívit muzea a galerie, případně nedaleké Muzeum Karla Maye v Radebeulu, ale v adventním čase doporučuji nechat se unášet předvánoční atmosférou několika vánočních trhů rozesetých po centru s dobrým horkým nápojem a někým, koho máte rádi.

Jednou z pochutin, které se vám může v Drážďanech bohatě dostat, je tradiční vánoční štola. Ale i mnoho dalších laskomin a drobných dárků zakoupíte na nádherně vyzdobených tržištích přímo v centru města. Jedním z nich je Vánočkový nebo chcete-li Pletencový trh v originále Striezelmarkt, který se nachází na náměstí Altmarkt. Koná se již po pětiset sedmdesáté sedmé a nejvíce ožívá o adventních víkendech, které jsou zasvěcené vždy nějaké slavnosti. Například hned druhý adventní víkend patří právě drážďanské štole, která je při této příležitosti připravena v úctyhodné délce 2011 milimetrů. Čtvrtý adventní víkend se můžete těšit na zdobení vánočního stromu. Trh probíhá denně od 10 hodin dopoledne až do 21 hodin večer, a to až do 23. prosince. Otevřen je ještě 24. prosince, ale jen do 14 hodin.

Dalším krásným adventním trhem je vyzdobené náměstí Neumarkt, kde se především představují typická řemesla, která zde byla běžně k vidění před sto lety. Zavítat sem můžete až do 18. prosince od 11 do 22 hodin.

I když je V Drážďanech řada dalších trhů, neznamená to, že celý den musíte strávit chozením po městě. Určitě si najděte čas na příjemné posezení v kavárně nebo příjemné restauraci, kde si vychutnáte vánoční atmosféru v teple a klidu.

Pokud již budete mít za sebou chození po trzích i odpočinek u kávy, můžete navštívit některá z mnoha obchodních center, kde v předvánočním čase zakoupíte nejrůznější dárky pod stromeček.

V neposlední řadě v Drážďanech můžete oživit své základy němčiny, až se budete ptát na cestu na parkoviště, autobusové nebo vlakové nádraží. Ale naštěstí jsou Drážďany natolik kosmopolitní, že se zde určitě domluvíte i anglicky, proto se nemusíte bát, že se ztratíte. Ale doporučuji si vzít s sebou malého průvodce nebo alespoň zajít do infocentra pro mapku, abyste věděli, kde se právě nacházíte. Drážďany mají okolo půl milionu obyvatel, ale centrum můžete projít pěšky.
  



Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Do Dráždan jezdíme hodně často,ale na trhách jsme nikdy nebyli,možná by jsme mohli letos zkusit,díky za tip
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle