Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 25.04. 2018
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vánoce s Labetou jsou svátky klidu

8. 12. 2017 | Vánoční TIPY
-Komerční sdělení-

Vánoce jsou svátky klidu, tak nebuďte v jednom kole. Udělejte si – i v tomto hektickém období - čas pro sebe a pro svou rodinu. Začněte tím, že v kuchyni nestrávíte věčnost.

V obchodě sáhněte po jedné z rychlovek od Labety a vykouzlete z ní dobroty pro vaši rodinu, stylové občerstvení pro nečekanou návštěvu i kreativní vánoční dárky pro vaše blízké.



Labeta - perníkové muffiny



Tip na rychlé vánoční pohoštění a cukroví


Vánoce jsou obdobím setkávání. Někdy jsou ale návštěvy i nečekané. S Labetou vás však nic nepřekvapí a zkušená hospodyňka si rychle poradí i s takovou situací elegantně a hlavně s klidem. Třeba takový Perník od Labety, to je teprve pomocník pro hektické dny. Ze směsi na perník vykouzlíte kromě oblíbeného klasického moučníku také například vánoční medové perníčky anebo voňavé perníkové muffiny – dokonce i ve verzi bez lepku.  


Recept na medové perníčkyLabeta - perníčky


Co potřebujete:

Na těsto: Směs na Perník Labeta, 50 g medu, 60 g másla, 2 celá vejce, půl lžičky perníkového koření
Na potření perníčků: 1 žloutek, trošku mléka.
Na bílkovou polevu: 1 bílek, kávovou lžičku citronové šťávy, 150-200 g cukru moučky (dle velikosti bílku).


Labeta - směs na perníkPostup:

Směs na Perník Labeta promícháme s perníkovým kořením, přilijeme 60 g zchladlého rozpuštěného másla, 50 g medu a 2 vejce, opatrně zapracujeme nožem a vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Odleželé těsto vyndáme z lednice a necháme 5-10 minut před vyválením povolit. Na pomoučené podložce vyválíme 5 až 7 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Perníčky pečeme 6 až 8 minut v troubě předehřáté na 185 °C (v horkovzdušné troubě volíme teplotu nižší), pod cukroví nezapomeneme dát pečicí papír, aby se nepřichytilo. Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky žloutkem rozšlehaným v trošce mléka. Perníčky se potom budou krásně lesknout a zakryjí se i prasklinky a drobné nerovnosti vzniklé při pečení. Po vychladnutí zdobíme polevou, nejlépe bílkovou.
 
Na polevu prosejeme 150-200 g moučkového cukru, přidáme 1 bílek a kávovou lžičku citronové šťávy a vymícháme do tužší konzistence. Před zdobením nejprve vyzkoušíme, zda je poleva dostatečně hustá, nestéká a tuhne. Pokud je příliš řídká, přidáme cukr; rozředit lze trochou citronové šťávy.






































Bleskový mazanec, který si zamilujeteLabeta - Mazanec


Mazat se s mazancem? Proč ne, když máte dost času. Se směsí od Labety je to ale taková hračka, že si tuhle sladkou dobrotu upečete i několikrát za rok, nejen na Vánoce. Navíc se jedná o bezlepkový produkt, takže ho můžete bez obav nabídnout jakékoli návštěvě. Do těsta už stačí jen přidat mléko, máslo a žloutky. Dle chuti doplníte do těsta rozinky, kandované ovoce, ořechy nebo mandle. Pečení si pak můžete usnadnit v domácí elektrické pekárně. A je raz dva napečeno. Mazanec od Labety si zamilujete vy i celá vaše rodina stejně jako ten od babičky.


Dárky z lásky jsou ty nejkrásnější


Co lepšího byste mohli někomu věnovat, než vlastnoručně vyrobenou dobrotu, do které jste dali svůj čas a která navíc krásně voní a chutná? Pojďte si s námi vytvořit domácí džem, napište na něj osobní přání, ovažte ho mašlí, krásně ozdobte a originální dárek je na světě. Potěšíte s ním kamarádku, maminku, babičku nebo kolegyni v práci. Když podobných domácích výrobků shromáždíte více, můžete z nich vytvořit domácí dárkový koš. Vyrobte si třeba Ananasový džem s kardamomem, Dýňový džem se skořicí nebo třeba Švestkový džem s kakaem a čokoládou.



Ananasový džem s kardamonem


Co potřebujete:

1 kg očištěného ananasu, 2 g kardamomu, kůru z 1 citronu (ideálně BIO), citronovou šťávu podle chuti, 1 balení Želírovacího cukru 4:1 Labeta (nebo Třtinového želírovacího cukru 4:1).


LabetaPostup:

Smícháme 1 kg očištěného ananasu, pokrájeného na menší kousky, a nastrouhanou kůru z 1 citronu. Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, která džem nejen dochutí, ale zároveň podpoří želírovací proces a zavařeninu pomůže zakonzervovat. V průběhu vaření nezapomínáme odebírat případnou pěnu, která by snižovala trvanlivost džemu. Horkým džemem opatrně plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru. Po zchladnutí skladujeme nejlépe na chladnějším, tmavém, suchém místě.

Tip: Pěnu vznikající při vaření marmelády nebo džemu nevyhazujte. Je stejně dobrá jako zavařenina pod ní, jen má kratší trvanlivost. Doporučujeme sesbíranou pěnu dát do zvláštní skleničky, skladovat v ledničce a spotřebovat co nejdříve. Třeba ráno ke snídani spolu s horkými lívanečky.

NÁŠ TIP: Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně na e-shopu Labeta: www.labeta.cz.










































Labeta je tradiční český výrobce z Polabí a je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
10 kousků
dopolední sběr jsem vůbec nestihla, byla jsem v práci

08. 12. 2017 15:35 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:30 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:27 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:24 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:20 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:16 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:13 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:09 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:05 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:01 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík

Obrázek uživatelky
profil

08. 12. 2017 15:38 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:34 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:26 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:22 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:18 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:13 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:09 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:03 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 14:59 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů

Obrázek uživatelky
profil
ještě osmé
Obrázek uživatelky
profil
08. 12. 2017 15:32 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:28 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:24 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:20 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:17 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:13 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:09 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:05 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:01 Sebrán "Svíčky" za 15 bodůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
08. 12. 2017 15:34 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:30 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:27 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:23 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:19 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:15 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:11 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:07 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
08. 12. 2017 15:02 Sebrán "Svíčky" za 15 bodů
Smajlík Jak je možné, že to někomu vůbec nepadá ? Já to nechápu...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles