Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vánoce s dětmi – aneb jak je prožít v klidu a pohodě?

15. 12. 2010 | Praktické rady

Vánoce klepou na dveře. Pro většinu z nás představují čas pohody, klidu, rodinných sešlostí, mlsání cukroví, dárků... Někdo se jich však téměř děsí jako období stresu a nervozity. A nejčastěji se jedná o rodiče dětí, pro které především bychom tyto krásné svátky měli udržet v příjemné atmosféře. Ale jak na to? Tady máte několik nápadů k inspiraci.

Příprava na Vánoce - mějte na paměti, že úklid nikdy nebude dokonalý. Pro vaše dítě je mnohem důležitější tatínek a maminka „v pohodě“ než sterilní okna a příbory.

Cukroví – chce vám vaše dítko pomáhat? Výborně, pak si to užijte. Ano, možná nikdo nepozná, že se jedná o vanilkové rohlíčky, ale věřte, že vanilkové šišky, hrudky a všelijaké jiné „příšerky“ zmizí z talířku stejně rychle. A navíc vaše ratolest na ně bude hrdá!

Nakupujte dárky s předstihem. Vyberete lépe i levněji a ušetříte si mnoho času a nervů ve frontách přelidněných obchodů. Navíc si tak na dárcích můžete dát více záležet. Pravda, v srpnu se špatně shání balicí papír se soby a z trička koupeného v lednu může do Vánoc jeho budoucí majitel vyrůst, ale když v průběhu roku nakoupíte alespoň pár drobností, budete mít skvělý pocit. (A ostatní vám před svátky budou vaši prozíravost nepokrytě závidět!)

Těšte se! :-) A to minimálně od adventu. Nechte dítko vyzdobit si vánočně pokojíček – pravděpodobně to dopadne obdobně jako s cukrovím, ale ten pocit! :-)

Nepřehánějte to!!! Počet dárků ani jejich cena skutečně nevyjadřuje míru vaší lásky k obdarované osobě! Vaše dítko si stejně jednou bude muset zvyknout na fakt, že v životě nedostane vše, po čem touží – a když to pochopí brzy, tím lépe pro ně – bude spokojenější a vyrovnanější. (To se samozřejmě netýká jen dětí.) Navíc pokud se kolem vánočního stromečku kupí taková hromada, že je stěží vidět jeho špičku, dítě se při jejich rozbalování jednoduše začne nudit a po chvíli už ani nevnímá, co vlastně dostalo. Každá činnost se časem stává jednotvárnou. Dítěti se prostě může „přeplnit harddisk“ i tak krásnou činností, jako je rozbalování dárků. A pak je zklamáno ono i rodiče.

Čas, to je oč tu běží. Nepospíchejte! Sedněte si alespoň na chvíli společně k pohádce. Štědrovečerní večeři nemusíte zhltnout za deset minut. A dárky rozbalujte po jednom – každý člen domácnosti ať vidí, co dostali ostatní, vždyť bude mít radost i za ně! „Model piraně“, tedy všichni hrrrr na hromadu pod stromečkem opravdu není ideální...

A hlavně pořád a všude opakujte, jak se na Vánoce těšíte. Naladíte tím celou rodinu včetně sebe a určitě „nakazíte předvánoční atmosférou“ i řadu z těch bručounů, co už chtějí, aby bylo po svátcích.

Věřte, že tyto Vánoce se stanou těmi nejkrásnějšími! Ze srdce vám to přeji! Takže – ŠŤASTNÉ A VESELÉ!!!

 

Agrant - čtenářka 

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !