Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce na zámcích Horní Police, Horšovský Týn a Zbiroh

8. 12. 2010 | Vánoční slavnosti

Pokud si v zimním období chcete vychutnat zámeckou atmosféru, máte příležitost v době předvánoční a vánoční. Zámecké prostory se na mnoha místech otvírají a ožívají v přenádherné sváteční podobě.

 

Zámek Horní Police

31. prosince 2010 můžete zajít do zámku Horní Police na Silvestrovské prohlídky pro děti. Doba prohlídek je od 17.00 hodin a poslední prohlídka začíná v 19.30 hodin. Vstupné je dobrovolné a vy se procházíte sami bez průvodce. Očekávejte strašidelné a pohádkové zámecké sklepy. Děti se zde setkají s čerty a skutečným ohněm. Spatří začarovanou zámeckou studnu, kouzelné zrcadlo, bezhlavého rytíře a permoníky, kteří kutají zlaté penízky.

 

Zámek Horní Police najdete v centru obce při hlavní silnici mezi Českou Lípou, Benešovem nad Ploučnicí a Děčínem. V obci Horní Police si můžete například prohlédnout Kostel Navštívení Panny Marie, Kamenný klenbový most, Morový sloup, Sochu sv. Jana Nepomuckého či Barokní mariánské sousoší. V okolí se můžete vypravit na zámek v Benešově nad Ploučnicí, na vodní hrad v České Lípě nebo na zámek Zákupy či děčínský zámek.

 

Hrad a zámek Horšovský Týn

Až do 30. ledna 2011 máte možnost se přijít podívat na výstavu betlémů od betlémářů z Plzeňska. Do vánočních písní se můžete oblékat 18.12. 2010 při koncertě ZUŠ Horšovský Týn. 24.12. 2010 si můžete přijít prohlédnout do kostela Všech svatých v Horšově betlém a odnést si domů ke štědrovečernímu stolu Betlémské světlo. Akce se koná od 12.00-14.00 hodin.

 

Zámek Zbiroh

18. prosince 2010 se od 18.00 hodin uskuteční v Muchově sále na zámku Zbiroh vánoční koncert s názvem „Koleda, koleda“. Účinkovat budou soubory Rokytka, Rokytička a Sluníčko. S sebou si vezměte zvonečky.

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek