Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Vánoční strom
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.12. 2018
Dnes má svátek Lýdie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít

6. 12. 2018 | Vánoční TIPY
-Komerční sdělení-

Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené cukroví, nepropadejte rozhodně panice. V dnešní době je spousta variant, ze kterých můžete vybírat. Navíc se vám otevírá i možnost v kuchyni trochu experimentovat a třeba objevit zatím neznámé chutě a suroviny. Odborníci na pečení ze Světa cukrářů vám přinášejí své tipy, jak se s Vánocemi v případě těchto dietních omezení vypořádat.  

Ořechy jako náhrada mouky


Svět cukrářůI do klasických receptů se často společně s moukou používají namleté ořechy. A protože ořechy jsou přirozeně bezlepkovou surovinou, dá se tímto postupem rozhodně inspirovat také při přípravě bezlepkových sladkostí. Skvělou variantu představuje například mandlová mouka. „Mandlová mouka není vhodná jen k přípravě těsta na makronky, využijete ji i k přípravě bezlepkových vánočních sušenek nebo do veganských receptů. Je však třeba si dát při přípravě pozor, jaký druh mandlové mouky jsme zakoupili – některé druhy neobsahují zcela najemno namletou mouku a vyskytují se tak hrudky. Ty je třeba nejdříve přesát, využít se pak tyto zbytky dají třeba ke zdobení zákusků,“ vysvětluje Michal Kubíček, majitel cukrářského portálu Svět cukrářů.

Zvolte přirozeně bezlepkové suroviny


Jednou z prvních věcí, kterou může člověk při bezlepkové dietě udělat, je nahradit klasickou pšeničnou mouku bezlepkovou variantou. Na výběr je mnoho druhů, jako je pohanková, rýžová, kukuřičná či ještě neobvyklejší druhy jako mouka z cizrny nebo fazolí. Je však třeba mít na paměti, že s těmito druhy nelze pracovat stejně jako s obyčejnou pšeničnou – tedy nelze v klasickém receptu pouze nahradit klasickou mouku za bezlepkovou, ale je třeba bezlepkové mezi sebou v ideálním poměru nakombinovat. „Jestliže je člověk začátečník a netroufá si, nejjednodušší je pořídit si už takto připravené „mixy“, které mají vychytaný ten správný poměr. Bez problémů pak vytvoříte chutné linecké nebo rohlíčky. A pak stačí si jen připravit si vykrajovátka a vrhnout se na pečení,“ doporučuje Michal Kubíček.  Výsledek rozhodně stojí za to!
Svět cukrářů








Zkuste to syrové – raw cukroví


Raw nepečené cukroví se řadí mezi trendy posledních let, a to nejenom proto, že je mnohem rychleji hotové než to klasické. Díky svému složení je považováno za zdravější a vzhledem k tomu, že je mnohem více syté, tak ho člověk nedokáže spořádat na posezení takové množství. Nejčastěji se v receptech na raw dobroty objevují datle, různé druhy ořechů, kokos, ale také třeba vločky. Nemějte však obavy, i s těmito surovinami lze vykouzlit oku lahodící cukroví. Můžete vytvořit kuličky, vyrobit tyčinky, ale stejně tak použít vykrajovátka nebo formičky k vytvarování vánočních motivů. A vás vánoční stůl tak bude rozhodně rozmanitý nejenom chuťově, ale i na pohled.

Tip pro čokoholikySvět cukrářů


Pokud se řadíte mezi milovníky čokolády, přinášíme tip zaručeně pro vás. Není totiž nic jednoduššího, než rozpustit ve vodní lázni kvalitní čokoládu a smíchat ji se vším, co máte rádi – se sušenými plody, strouhaným kokosem nebo mandlemi a vlašskými ořechy. Z této směsi pak můžete vytvořit hrudky nebo placičky, nechat je ztuhnout a vánoční dobrota je na světě. Rozpuštěnou čokoládou je možné také plnit ozdobné košíčky, mezi jednotlivé vrstvy čokolády se hodí třeba oříškové nebo burákové máslo. A pokud si troufnete na trochu vyšší cukrařinu, můžete si doma vyrobit i čokoládové pralinky. K tomu postačí správná formička a trezírovací sáček, kterým je pohodlně bez problémů naplníte.  

„Pokud ovšem patříte mezi celiaky, kteří musí bezlepkovou dietu dodržovat opravdu striktně, dejte si pozor na jednotlivé suroviny a čtěte pozorně etikety – i čokoláda, oříšková másla, ořechy nebo sušené plody mohou obsahovat stopové množství lepku. Vybírejte proto opravdu pečlivě,“ upozorňuje Michal Kubíček.  


Všechny pomocníky najdete na www.SvetCukraru.cz

Svět cukrářů












Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít:

Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík1X STROMEČEKSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
🔔🔔🔔🔔🔔🔔
Obrázek uživatelky
profil
spokojenost - 5x Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
06. 12. 2018 09:19 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:14 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:09 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:04 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:00 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
06. 12. 2018 09:20 Sebrán "Ozdoby" za 2 bodů
06. 12. 2018 09:16 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:13 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:09 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:06 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
06. 12. 2018 09:01 Sebrán "Zvonečky" za 20 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles