Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trable s balením dárků

16. 12. 2010 | Praktické rady

Zabalení dárků spousta lidí vnímá jako tu nejhorší část přípravy na Vánoce a mnohdy bezdůvodně. Jak by se Vám líbily dárečky bez obalu navršené pod větvemi stromečku? Tak z jakého důvodu balení dárků odkládáme tak dlouho, až se na Štědrý den dopoledne konečně zavřeme s lepenkou a balicím papírem do pokoje a nadáváme, dokud tu nenáviděnou činnost nedokončíme?


Přitom nejde vůbec o nic těžkého a trocha invence a pečlivosti dokáže udělat i z obyčejného dárku dárek, který říká: “Vypadám krásně, protože si to zasloužíš!” Vzorů a barev balících papírů je nepočítaně. Nespoléhejte ale pouze na svůj vkus a při výběru myslete především na toho, ke komu dárek bude směřovat. Milují Vaše děti některé z populárních filmových postaviček? Určitě se Vám podaří najít balící papír právě s nimi a uděláte jim obrovskou radost i přesto, že Vám samotným se takový papír zdaleka líbit nemusí.


baleni-darkuPokud plánujete osobní dárek partnerovi či partnerce, zvolte raději elegantní verzi jednobarevného papíru (zlatého nebo stříbrného) s jednoduchými doplňky, které dárek oživí a rozjasní. Právě zde je výběr balení doopravdy důležitý! Pestrobarevný obal se Santou na drahém parfému nebo šperku sice nemění nic na hodnotě dárku, ale přece jen dokáže citelně změnit celý dojem, který měla daná věc vyvolat.


A nakonec, jestliže Vám na momentu překvapení doopravdy záleží, nejvíce svou druhou polovičku překvapíte ručně vyrobeným papírem. Obětovali jste svůj čas navíc, abyste vyrobili něco krásného, co sice není vůbec důležité, ale dělali jste to pro druhé! Buďte si jisti, že na tyto maličkosti se nezapomíná. Ale teď už praktické rady, jak dárek co nejjednodušeji zabalit. Bez nadávání a rozstříhaných prstů!


Postup při balení knihy nebo krabice


Krabičku položíme na okraj balícího papíru a z obou stran si necháme ještě kus přečnívajícího papíru. Ustřihneme takovou velikost, aby se po přeložení papíru přes krabičku překrývaly jeho konce na rubu předmětu.
Konce přelepíme a spojíme průhlednou lepicí páskou. Pravý a levý okraj papíru, který přečnívá, založíme v rozích, čímž nám vznikne složený papír ve tvaru trojúhelníku či šipky. Ten můžeme přiložit k dárku a přilepit páskou nebo ještě jednou přeložit tak, abychom se zbavily špičky a papír přilepily k hraně krásně zarovnaný. Stuhou zdobíme klasicky do tvaru kříže jako poštovní balík nebo dle vlastního originálního nápadu s pomocí dalších doplňků. Například do tvaru vějíře nebo střapce.


Jak na složitější tvary?


dareckyDárková taška nebo sáček je nejjednodušším pomocníkem při balení dárků neobvyklých tvarů. Vyberte si z nabídky a předmět pouze vložte dovnitř!
Bonbón aneb dárkové balení pro podlouhlé tvary je jednoduchý způsob, jak zabalit například řasenku, doutník nebo vázičku. Zabalte papír dokola a na jeho koncích stáhněte stuhou jako bonbón.


Pytlíček z papíru je vhodný pro dárky opravdu nepravidelné. Vložte předmět do papíru jako do pytlíku a horní lem stáhněte stuhou. Nezapomeňte ho zarovnat nůžkami.


Mašle je zajímavý typ balení především pro oblečení nebo jiné měkké a neforemné dárky. Například šálu si složte do tvaru připomínající obdélník a klasicky zabalte. Poté odstřihněte další široký pruh balícího papíru a uprostřed dárek znovu převažte. Celé balení vypadá jako mašle!


Zdroj: OBI.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší jsou papírové taštičky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
většinu už mám zabalenu. Zbývá mi zabalit dárky k svátku a k narozeninám. Prosdinec je u nás opravdu samý dárek.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
balím ráda a s tím, že se to roztrhá, se prostě počítá - je to jako s vařením: člověk se s tím takovou dobu dělá a pak je za pár minut snědeno Smajlík . Ale bez pěkně zabalených dárků si to nedovedu představit, to je jako odfláknout zdobení stromku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a já zabalené ještě nemámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
balím ráda, protože to umím....Smajlíkhlavně aby bylo CO balit......
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice