Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní zahradnická Flora Olomouc 2011

4. 10. 2011 | Kultura
Špičkovou produkci domácích i zahraničních  pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2011. Největší akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 13. – 16. října (otevírací doba: denně  od 9 – 18  hod.,  v neděli 9 – 17 hod.) na Výstavišti Flora Olomouc.

V hlavní expozici výstavy FLORA OLOMOUC 2011s názvem „PALETA BAREV“ se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy  představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně podzimní klání v aranžování květin – tentokrát budou nejlepší čeští domácí floristé soutěžit ve zdobení tykví a aranžování podzimních věnců.

podzimní flora olomoucVelkou společnou  expozici s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty i zahrádkářskou, či mykologickou poradnou a zahrádkářským „sklípkem“ se skvělými moravskými víny a burčákem připravují pro podzimní zahradnickou FLORA OLOMOUC 2011 členové Českého zahrádkářského svazu. Specialitě podzimní výstavy - ovocným školkařským výpěstkům -  které každoročně přilákají do Olomouce stovky pěstitelů, zahradníků i zahrádkářů, vyhradí pořadatelé už tradičně venkovní plochy areálu výstaviště.

FLORA OLOMOUC 2011 - největší českou přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní festival gastronomie a nápojů OLIMA s nabídkou a ochutnávkami krajových specialit, zdravých potravin, a také se Dny moravských vín a oblíbenou soutěží o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt. Do té letošní  přihlásili drobní i velcí „paliči“ 325 vzorků tvrdých moků, slivovic, meruňkovic, hruškovic, jablkovic, broskvovic, třešňovic, višňovic, či vínovic.

Absolutní šampion i vítěz soutěže o nejlepší kolekci pálenek bude znám v sobotu 15. října hodinu popoledni – a hned poté dostanou návštěvníci možnost vychutnat si letošní soutěžní vzorky. Těšit se mohou i na zajímavosti z kategorie ostatních pálenek – zejména na  unikátní mrkvovici, která odbornou porotu doslova zaskočila, nejen „materiálem“, ale i chutí a kvalitou.

floraZahrádkáře, chalupáře  a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb. Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma, či  poslechem dobré dechovky.

Vstupné: 100 Kč - plnoplátci,  80 Kč - studenti, důchodci, 40 Kč - děti od 6 do 15 let, 210 Kč -  rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti), zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, na průkaz ZTP a ZTP-P. Speciální sleva platí pro školní výpravy: Vstupné pro žáky a studenty  v  počtu nejméně 10 osob vč. ped. dozoru) je 15 korun. Stačí s sebou vzít seznam s počtem žáků, názvem a razítkem školy.

FLORA OLOMOUC 2011 proběhne ve dnech
13. – 16. října!



Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to zas tady bude národa.....
Obrázek uživatelky
profil
tam každý rok.Podzimní se mi zamlouvá ještě více než jarní, nebývá tolik lidí.Dělám si takový relaxační výlet. Tentokrát nemám ale vstupenky z Chytré ženy.Nevadí,stejně pojedu.A těším se na mošt,ten tam na podzim prodávají.
Obrázek uživatelky
profil
užasná akcia
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles