Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Silvestrovské vzpomínání - tábor

16. 01. 2016 | Vaše příběhy

Silvestr – poslední den roku, čas bilancování a vzpomínání.  Už jsem dnes jednou psala, že jsme se synem většinu Silvestra strávili u počítače a koukali na staré fotky a vzpomínali jsme. Nejvíc ovšem na letošní parné léto. Já jsem si pochvalovala, jak se nám vydařila dovolená na jižní Moravě, Honzík vzpomínal a líčil zážitky z letošního tábora.

Už byl na táboře loni potřetí a už se těší na letošní. Není divu, 16 dnů bez rodičů a otravných příkazů a zákazů a domácích povinností. Kdo by se netěšil? Já sice trnu těch 16 dnů hrůzou, aby se mu nic nestalo, aby vyšlo počasí, aby je nezaplavila povodeň (jejich tábor stojí u řeky Odry na palouku), aby nedostali na sluníčku úpal, aby nepodpálili stan… no, prostě chovám se jako ta kvočna, co by chtěla svoje kuřátko doma a ne těch pár kilometrů daleko někde v lese. Ale každý rok mu ten tábor dopřeji a mám radost, že si užívá ty dny v přírodě, daleko od mobilu, počítače a televize.

silvestrA taky se těším každý rok na návštěvní den. Vždycky je vyhlášena jedna návštěvní neděle, kdy se od 13:00 hodin mohou rodiče a ostatní příbuzní  přijet na své ratolesti podívat. Je to super zážitek. Každý rok si užívám toho požitku projít se kus lesem, brodit se přes ledovou řeku a dát si pravé táborové kafe. Loni jsme s manželem vzali s sebou také mou sestru s manželem a dvěma dcerkami. Holky se na Honzu moc těšily, protože se o těch prázdninách tak nějak míjeli. Děvčata odjela na 14 dnů na dovolenou s rodiči k moři, a když se vraceli zpátky, tak už byl zase Honzík pryč. A tak se holky té návštěvní neděle také nemohly dočkat.

Když jsme došli k řece, kterou jsme museli přebrodit, dostala ta menší trošku strach, ale v tom parnu byla voda příjemná, vůbec ne ledová a hlavně jí bylo málo. Když se člověk trošku snažil, tak se po kamenech dostal na druhou stranu téměř suchou nohou. Honza měl z naší návštěvy také obrovskou radost, hlavně, když jsme vytáhli tašky se všemi dobrotami, které jsme mu přivezli. Obzvlášť meníčko z rychlého občerstvení slavilo mezi klukama obrovský úspěch.

Honzík pyšně holky provázel po táboře a ukazoval jim ty úžasně primitivní podmínky, ve kterých tam žijí. Lucinka prohlásila, že trávit dva týdny u řeky, chodit na záchod do lesa a mýt si zuby v korýtku musí být žúžo! My starší, přepychem zkažení, jsme se těšili, až si pořádně umyjeme ruce doma v koupelně.

Nakonec jsme se usadili v táborové jídelně, koupili jsme si pravé táborové kafe do obřího hrníčku, vytáhli jsme buchtu z domova a udělali si nedělní siestu. Kolem 17.hodiny se rodinka mojí sestry už vypravila zpět. My jsme si ještě na chvíli sedli spolu do stanu. Museli jsme si svého drobečka ještě trošku užít, než ho tam zase na další týden necháme.

A pak na nás čekalo ještě překvapení. Vedoucí tábora sjednal s místním panem farářem polní mši. A to doslova. Oltář postavili na louce, kde měli půdu pro táborové hry a táborák. Mezi dětmi se vybrali ministranti a vedoucí dne několikrát po táboře vyhlašoval, že zve děti i jejich návštěvy k právoplatné nedělní mši svaté. Bylo to něco, co jsem ještě nezažila. I přes to parno, které nás sužovalo a sluníčko, které pálilo do vlasů, se mše opravdu vydařila a byla moc hezká. Pan farář byl připraven na to, že bude sloužit mši hlavně pro děti, a proto i jeho kázání bylo srozumitelné a určeno hlavně dětem.

 A tak jsme naši návštěvu tábora tentokrát zakončili požehnáním do dalších dnů. Těžko se nám odcházelo z příjemného prostředí, navíc s vědomím, že se vracíme domů zase bez našeho chlapečka. Smutek nás brzy přešel, když jsme líčili zážitky doma mým rodičům. A Honzík si tábor opět pochvaloval.


Palka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Silvestrovské vzpomínání - tábor:

Silvestrovské vzpomínání - tábor
Silvestrovské vzpomínání - tábor
Silvestrovské vzpomínání - tábor
Silvestrovské vzpomínání - tábor
Silvestrovské vzpomínání - tábor
Silvestrovské vzpomínání - tábor
Silvestrovské vzpomínání - tábor
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak já tento pěkný článek objevila až dneska.Syn také jezdil na tábory, ale tenkrát nebylo možné, aby tam zažil mši.
Napsala jsi to moc hezky.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Do "špeciálov" a na hlavnú stranu CHŽ, priznám sa, chodím málo a tak som tento zaujímavý článok objavila až dnes.
Pavli, si taká mamina, ako väčšina z nás. O deti sa bojíme, či sú malé alebo dospelé a majú už svoje vlastné rodiny. Pre nás sú to stále deti.
Na návštevu tábora máš pekné spomienky, tá omša bola síce netradičná, ale myslím (hoci ja som ateista), že to mohlo byť zaujímavé.
Obrázek uživatelky
profil
Moc krásné vzpomínáníSmajlík a moc krásně jsi se s námi o něj podělila ! Díky !
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné vzpomínáníSmajlík Každá matka se bojí o své děti, když je nemá pod dozorem.
Pěkné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
za hezký komentář. Ano, v tom stanu je Honzík a jeho sestřenice.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles