Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Schovávaná před čertem

28. 12. 2014 | Vaše příběhy

Byla jsem ještě malá, tak pět, šest let mi mohlo být. Ten rok jsem moc neposlouchala a uvědomovala jsem si své dětské hříšky, když mi maminka řekla, že brzy bude chodit Mikuláš s čertem. Copak Mikuláš, z toho jsem strach neměla. Ale při představě chlupatého huhňavého čerta, ba i čertíčka s velkým pytlem jsem strachy nemohla ani spát. Jak to jen udělám, aby mě neodnesl do pekla, jak mi maminka říkala? Ve školce se ze mě najednou stalo zamlklé dítě a ani doma se mnou nebyla řeč.

„Copak ti je, že s námi nemluvíš?“ ptal se tatínek.

To maminka byla hned doma. „Bojí se, aby ji neodnesl čert,“ uhodla, a dodala ještě: „To teď už nezachráníš.“

Můj osud byl zpečetěn. A tak jsem se v den obchůzky Mikuláše s čertem a andělem nabídla, že půjdu s košem s odpadky.

„Ale už chodí čerti!“ strašila mě maminka. To mi nevadilo. Měla jsem totiž svůj plán.

schovávaná před čertemS odpadkovým košem v ruce jsem nevyšla ani z domu. Opatrně jsem sešla po schodech ke dveřím do sklepa. V tepláčcích jsem měla už ukryt klíč od hlavních dveří ke sklepům. Bála jsem se ve sklepě panelákového domu, ale ještě víc jsem se bála huňatého čerta. Rozhodla jsem se proto schovat ve sklepě a tam přečkat, dokud nebezpečí nepomine. Kam se ale schovat? Mezi sklepními kójemi jsem byla příliš nápadná. Došla jsem i s odpadky ke sklepní sušárně. Asi bude zamčená, napadlo mě. Stiskla jsem kliku a dveře se otevřely. To paní Řeháková, stará sousedka z druhého patra, zase zapomněla zamknout. Všichni na ni pro to nadávali, já jí byla ale vděčná. V sušárně jistě najdu vhodnou skrýš.

Chodila jsem vystrašeně po sušárně domu. Z venku ke mně doléhalo strašidelné „Blll, blll“. To čerti unášeli nešťastníky, kteří zlobili rodiče. Co když ale někdo do sušárny přijde? V rohu místnosti stála stará skříň. Byla to ohromná almara, pokrytá prachem. Co kdybych se v ní schovala? Když někdo nakoukne do sušárny, neuvidí mě. Uvnitř bylo dostatek místa. Usadila jsem se na dně skříně, zaklapla dveře a čekala jsem, až nebezpečí čertů pomine.

Najednou jsem se probudila. Musela jsem ve skříni usnout. Schoulená v klubku jsem ležela na dně skříně. Když jsem se z ní vysoukala, překvapilo mě světlo, které dopadalo sklepním okénkem dovnitř. Když jsem do sušárny přišla, stmívalo se. A nyní jsem viděla jasné světlo. Že bych tu spala celou noc? A co mí rodiče? Rozběhla jsem se ke dveřím sušárny, vzala jsem za kliku…ale dveře byly zamknuté. Musel sem někdo přijít a po paní Řehákové zamknout. A tím, že jsem byla ukrytá ve skříni, zamkl i mě ve sklepním vězení. Co ale moje maminka? Ta musí mít strach… Dala jsem se do pláče. Pak jsem ale bouchala pěstmi do dveří a volala o pomoc. Nikdo mi ale nepřišel otevřít. Okénko bylo maličké a až u stropu místnosti. Tím nevylezu. Budu tu zavřená navždy. Při té představě jsem se dala opět do pláče.

Nevím, jak dlouho jsem byla ve sklepě uvězněná. Když jsem ale zaslechla z venku šramot, znovu jsem bouchala, křičela a dokonce kopala do dveří. Po chvilce jsem zaslechla známý hlas. Byl to hlas mé sestry. „Tady je, je ve sklepě!“ křičela. Když konečně odemkli dveře sušárny, viděla jsem uplakanou maminku a vedle ní svou mladší sestru. Máma mě nejdřív objala, ale pak mi dala na zadek. Doma už čekal táta s balíčkem od Mikuláše. „Ale tentokrát si ho opravdu nezasloužíš!“ zvedl prst do výšky a balíček „pro výstrahu“ schoval do skříně tak vysoko, abych na něj nedosáhla, ale dobře o něm věděla. Ale to mi už bylo jedno. Byla jsem ráda, že jsem zase doma. A myslím, že i mí rodiče. Konečně si mohli po nočním hledání zlobivé dcery odpočinout. No a příští rok jsem byla raději hodnější, abych se už nemusela schovávat…


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Schovávaná před čertem:

Schovávaná před čertem
Schovávaná před čertem
Schovávaná před čertem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mě naštěstí doma čertem nestrašili, tak jsem před čertem utíkat nemusela.
Moc pěkně jsi to napsalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
strach má velké oči. Ještě, že jsi to neodstonala. Také jsem strašila dcerku čertem. Když pak přišel s Mikulášem a andělem, řekla jim sice básničku, ale v noci dostala horečku. Druhý den jsem s ní šla k lékaři a ten mi vyhuboval, že se děti strašit nemají. Další rok už proběhl bez strašení a v pohodě.
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles