Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Rozinka

25. 12. 2019 | Vaše příběhy

Žiji sama a je mi často smutno. Mám sice děti, ty ale pracují a bydlí ve vzdáleném městě, a tak se nestýkáme tak často. Co se mi odstěhovala má kamarádka, protože už byla hodně nemocná a nedokázala se sama o sebe postarat, do pečovatelského domu, který je ode mne také daleko, je mi ještě smutněji. Na Vánoce ale čekám rodinu, a tak mi je veseleji.

Tak jako loni. Čekala jsem děti a vnoučata a těšila se, že si alespoň na pár dní budu mít s kým promluvit. Musela jsem ale nachystat pohoštění, napéct a uklidit. A tak jsem denně vyrážela do obchodu na nákupy. Když jsem se jednou vracela domů s plnou nákupní taškou, do Vánoc scházelo už jen pár dní, čekalo mě před dveřmi mého bytu překvapení. Před bytem seděla na rohožce kočka. Vůbec se nebála.

„Copak, holka, co tu děláš?“ zeptala jsem se kočičky a vzala ji do náručí. Vůbec se nebála a chovala se, jako by mi patřila. Říkala jsem si, jestli není hladová, a tak jsi ji vzala k sobě domů. Nachystala jsem jí vodu a dala na talířek pár piškotů a několik koleček salámů. Kočička vše očichala, trošku se napila vody, a skočila na gauč. Uvelebila se na polštářku, kde spokojeně usnula. Jídla se ani nedotkla. Když se probudila, začala pátrat po bytě. Objevila sáček načatých rozinek, které jsem měla nachystané na pečení, a do těch se pustila.

„Rozinko,“ smála jsem se, protože jsem nikdy neviděla kočku jíst rozinky. Já obecně jsem neměla moc zkušenosti s kočkami. Kdysi jsme chovali psa, ale kočku nikdy.

Několik dní jsem se pokoušela pátrat po jejím majiteli. Nikomu kočka nechyběla. Mezitím se má nalezenkyně naučila slyšet na jméno Rozinka. Sama si mě vybrala a sama si také určila jméno. Od té doby mi Rozinka dělá společnost. Je to moc hodná a čistotná kočička a já jsem ráda, že ji mám. Už mi není smutno ani mimo svátky, protože ji doma mám. Rozinku si oblíbily také mé děti a vnoučata. Dokonce se mi zdá, že od chvíle, kdy se mnou Rozinka bydlí, chodí za mnou častěji i můj vnuk, který studuje vysokou školu a chodí na brigády. Času moc nemá, ale Rozinku si také oblíbil.

 

A tak jedny Vánoce a neobvyklý dárek za dveřmi, který si mě sám našel, změnily můj život k lepšímu.

Letos svůj dáreček pod stromečkem najde i naše Rozinka.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rozinka:

Rozinka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný příběhSmajlík ať ti Rozinka dělá dlouho společnost
Obrázek uživatelky
profil
Jsi hodná duše. Rozinka ti to bude oplácet kočičí láskou.Krásné svátky vánoční ti přeji. Užij si rodinu.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekny a dojemny pribeh. Kocky byly take casto soucasti meho zivota. Preji hodne laskavych setkani a to nejen s rodinou. A hodne let s kocici kamaradkou Rozinkou....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles