Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.09. 2018
Dnes má svátek Andrea
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Prostřete s láskou vánoční stůl

15. 12. 2017 | Vánoční TIPY
-Komerční sdělení-

Jedním z kouzelných momentů Vánoc je úsměv na tvářích blízkých při předávání dárků. Radost se ukrývá také v očekávání a v přípravách. Vyzkoušejte některý z tipů Vitany na vánoční dobroty a přichystejte pro své nejbližší další malý vánoční zázrak. 

Vánoční lízátka

Ingredience na těsto:
70 g měkkého másla
70 g jemného pískového cukru
1 vejce
75 g hladké mouky
1/2 Kypřicího prášku do pečiva Vitana

60 g plnotučného tvarohu
70 g moučkového cukru
1 Cukr s rumovou příchutí Vitana


Vánoční lízátkaIngredience (zdobení):
1 Poleva s marcipánovou příchutí Vitana
1 Poleva kakaová Vitana
1 Poleva s citronovou příchutí Vitana
100 g lískových oříšků
100 g hořké nebo mléčné čokolády (dle oblíbenosti)
1 balení špejlí

Postup:
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Ručně přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme do formy průměr 16 cm vymazané tukem a vysypané hladkou moukou a pečeme asi 30 minut při 170 stupních. Pak ho necháme asi 30 minut vychladnout ve formě, než ho vyklopíme na mřížku, kde úplně vychladne.
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a cukrem s rumovou příchutí Vitana. Pečenou buchtu rukama rozdrobíme do misky. Tvarohovou směs promícháme s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky cca 12- 16 kusů. Ty dáme asi na hodinu do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhly.
Když jsou kouličky dobře vychlazené, napícháme do nich špejle. Obalujeme v marcipánové, citronové nebo kakaové polevě a ozdobujeme sypáním v podobě nadrobno nakrájených lískových ořechů nebo čokolády. Praktické je ponořit konce špejlí několik centimetrů do polevy, než je stejně hluboko zapíchneme do kouliček. Ty budou pak na špejli lépe držet. Ještě před podáváním můžeme odekorovat mašličkou.


Perníčky hned měkképerníčky Vitana

Ingredience těsto:
100 g másla
2 vejce
140 g cukru moučka
2 polévkové lžíce medu /tekutého/
2 kávové lžičky Perníkového koření Vitana
1 kávová lžička jedlé sody
400 g hladké mouky
1 vejce na mašlování

Máslo, vejce a moučkový cukr utřeme do pěny. Pak hmotu smícháme s ostatními surovinami v hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Těsto vyvalujeme asi na 0,5 cm tloušťky a poté vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem.  Pečeme při 170 stupních do zlatova, hned po vyndání ještě horké potřeme rozmíchaným vajíčkem. Perníčky tak zůstanou lesklé a póry vzniklé pečením se srovnají, tudíž se bude nanášet poleva krásně rovnoměrně.

Ingredience (zdobení):
1 Poleva s citronovou příchutí Vitana
1 Cukr skořicový Vitana
1 Citronový cukr s citrónovou kůrou Vitana
Ingredience (glazura):
1 bílek
100-150 g cukru moučka
Šťáva z 1/2 citronu

Vychladlé perníčky potahujeme rozpuštěnou citronovou polevou a sypeme skořicovým nebo citronovým cukrem. Nakonec si připravíme glazuru, a to tak že bílek třeme se šťávou z citronu za stálého přisypávání moučkového cukru, dokud nezískáme hladkou bílou hmotu. Glazuru poté naplníme do papírového sáčku /kornoutku, uzavřeme, odstřihneme špičku a zdobíme kontury perníčků.

Čokoládovo oříškový dort bezlepkový

150g mandle mletéčoko dort Vitana
150g vlašské ořechy
300g hořké čokolády sekané
1lž kakaa
225g másla
100g cukru krupice
6 vajec

Změklé máslo a žloutky našleháme, do pěny přidáme namleté ořechy, mandle, kakao a sekanou čokoládu. Na konec přimícháme našlehané bílky s cukrem. Pečeme při 180stupních cca 20-30minut.  

Dohotovení:
1balení 100g kakaové polevy Vitana
Zlatý posyp

       

Smažené čokoládové lanýžečokoládové lanýže

100ml smetany ke šlehání
250 g hořké čokolády
50g másla
1 cukr s rumovou příchutí    

Smetanu, máslo a cukr přivedeme k varu, pak přidáme čokoládu a odstavíme. Necháme vychladnout a pak našleháme, pomocí cukrářského sáčku stříkáme pusinky na pergamenový papír, které zamrazíme.

Ty obalujeme v těstíčku, které připravíme z:
130g hladké mouky
25g kakaa
2g soli
25g vanilkového cukru Vitana
130ml šampaňského
2 vejce
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu.
Čokoládové pusinky napíchneme na špejli a obalíme v těstíčku a hned smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.


Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou Vitana  

Jogurtová pěnaJogurtový dort

500 g bílého jogurtu
50g cukru moučka
20g vanilkového cukru Vitana
250g šlehačky
10g Jedlá želatina na slané i sladké Vitana
40ml vody na želatinu

Jogurt, cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.

Piškotový korpus

4 vejce
50g cukru krupice
70g hladké mouky
20g oleje

Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.

Dohotovení
2x potahovací hmota s mandlovou příchutí
100g broskvové marmelády
250g kompotovaných broskví
Žluté potravinářské barvivo


Sněhová Pavlova srdíčkasněhová srdíčka

6 bílků
210g cukru krupice
1 cukr s mandlovou příchutí Vitana
150g cukru moučka
50g rybízové marmelády

Bílky, cukr krupice a cukr s mandlovou příchutí našleháme v pevný sníh, přimícháme moučkový cukr a rybízovou marmeládu. Pomocí cukrářského sáčku sníh nastříkáme do tvaru srdce na pergamenový papír a sušíme při 100 stupních cca 1hodinu. Po upečení stříkáme šlehačkou se ztužovaček a slepíme.

Dohotovení
500ml smetany ke šlehání
2 bal. Vitana Ztužovače na šlehačku

Tipy na produkty Vitana

polevy Vitana












Cukr s rumovou příchutí
K posypání a ochucení pečených a nepečených moučníků a dalších sladkých pokrmů.
Cena: 5,90 Kč

Poleva s marcipánovou příchutí
Poleva je vhodná pro zdobení moučníků jako například perník, muffins nebo bábovka.
Cena: 19,90 Kč

Poleva kakaová
Poleva je vhodná pro zdobení moučníků jako například perník, muffins nebo bábovka.
Cena: 19,90 Kč

Poleva s citronovou příchutíPerníkové koření Vitana
Poleva je vhodná pro zdobení moučníků jako například perník, muffins nebo bábovka.
Cena: 19,90 Kč



Perníkové koření
Vyvážená směs mleté skořice, badyánu a hřebíčku sestavená podle originální receptury, která se výborně hodí k přípravě perníku. Používejte ji k dochucení sladkého pečiva (medové perníčky, vánoční cukroví, buchty, koláče, atd.).
Cena: 18,90 Kč




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !