Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příprava štědrovečerního stolu

14. 12. 2010 | Praktické rady

Při aranžování jídelního stolu k štědrovečerní večeři nejde ani tak o to, jak honosně bude vypadat nebo jak se bude lesknout zlatými stuhami a vyleštěnými stříbrnými příbory. Cílem je vyzdobit ho neobvykle, nikoliv kýčovitě.


Výjimečnost neobyčejného okamžiku tkví především v nápaditosti. Dopředu si promyslete kombinaci barev, kterou hodláte na sváteční tabuli použít. Pořekadlo “v jednoduchosti je krása” zde platí dvakrát. Zastavte se nanejvýš u tří barev, aby stůl nebyl přeplácaný a nevkusný - samotné jídlo se postará o ty nejkrásnější odstíny!


stulZákladem je sváteční ubrus. Můžete zvolit z některých s vánočním vzorem, ale čistou bílou také nic nepokazíte - je zajisté symbolem Vánoc, ať už připomíná čerstvý sníh nebo andělská křídla. Nezapomeňte s ubrusem vkusně sladit prostírání!


Dekorační písky, oblázky nebo perly. Všechny tyto maličkosti seženete v nejrůznějších barvách. V malém množství a chytrém rozložení udělají z fádního ubrusu neobyčejný. Nemáte na stole místo na adventní věnec? Pořiďte si tedy kompromis v podobě malých čajových svíček. Druhů dekoračních svícnů je nepočítaně, od skleněných po dřevěné a keramické.


látkových ubrousků přímo čiší sváteční atmosféra, neměli byste na ně zapomenout. Sváteční oblečení tedy bude uchráněno od majonézy z bramborového salátu. Na běžné utírání rukou ale klidně použijte ubrousky papírové, vánoční kolekce nabízí nepřeberné množství vzorů. V jídelním servisu by neměly chybět nože na rybu, mistička na rybí kosti nebo slavnostní skleničky na víno nebo sekt!


Stará pověra říká, že pokud je počet osob u stolu lichý, měla by hospodyně prostřít ještě jedno místo. Traduje se, že Smrt obcházející kolem domů na Štědrý den počítala obsazená místa a pokud bylo číslo liché, další rok se pro některou z osob vrátila... Jestli jste pověrčiví, raději někoho na Vánoce pozvěte!


Zdroj: OBI.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...den pred Stedrym dnem stromecek.
Jinak vyzdobu stedrovecerni predchazi vyzdoba Mikulasska t.j. stolecek s Mikulasem, Certem andilky...cervena bota s bonbony, 4-svicky, vetvicka Barborka
Pred Stedrym dnem zdobime stul /svicen, ubrousky, penizky od kapra, vetvicky na zaclony se zvoneckama a cervene maslicky, Betlem, vyzdoba oken a.j.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles