Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předvánoční atmosféra ve Vídni

5. 12. 2012 | Vánoční slavnosti

Vánoce se kvapem blíží. Co si tu pravou předvánoční atmosféru užít trochu jinak? Pro nás hospodyňky je období od poloviny listopadu až do Vánoc obdobím cídění, uklízení, čištění, pečení, smýčení, nakupování a dalších činností, z kterých jsme pak unavené, nevyspané, podrážděné a často celé rozbolavěné. A to jen proto, abychom si 24. prosince snědly svůj obalený kousek ryby s bramborovým salátem, který jsme do noci připravovaly, ochutnaly pár kousků cukroví, které jsme pekly většinou po nocích, když jsme dorazily domů, obstaraly děti, manžela, domácí mazlíčky a další členy domácnosti.

Proč si právě letos neudělat advent, který nás naladí na vánoční čas? Proč se neodměnit za celoroční péči o rodinu? Proč nenačerpat síly a nepotěšit se kulturním zážitkem? A proč zůstávat doma v České republice? Vždyť v nedalekém Rakousku jsou na Rathausplatz ve Vídni už od 17. listopadu ty pravé Vánoční trhy, které trvají až do Štědrého dne. Trhy se konají také na náměstí Marie Terezie, v areálu staré nemocnice Altes AKH, na Freyungu, před letohrádkem Belvedere a na dalších náměstích a veřejnosti přístupných místech. Vyrůstají zde krásné vánoční vesničky vyzařující romantickou atmosféru.

Předvánoční atmosféra ve VídniPři vůni vánočního cukroví, se skleničkou teplého punče nebo vína a při zvuku vánočních písní si jistě rádi odpočinete. Pro děti všech věkových kategorií jsou připraveny lákavé atrakce, soutěže a přehlídky. V mnoha vánočně vyzdobených stáncích si můžete zakoupit vánoční řetězy a další ozdoby, mnohdy ručně vyráběné, dárečky pro své nejbližší, kvalitní výrobky uměleckých řemesel i produkty potravinového průmyslu a zahřát se při skleničce dobrého moku, zanotovat si písně, které k adventu neodmyslitelně patří.

Na zimním vánočním trhu na prostranství před velkým ruským kolem v Prátru půjde hlavně o zážitky. Pro děti tu jsou připraveny speciální bonusové jízdy, vystoupení, zábavní programy a přehlídky. I dospělí si přijdou na své při živých hudebních vystoupeních. Tento trh s Vánoci nekončí. Jeho trvání je až do 8. ledna následujícího roku.

Vypravit se do Vídně můžete buď samy vlastním automobilem, nebo můžete využít jedné z nesčetných nabídek cestovních kanceláří. Ty na Vánoce myslí dávno dopředu a pro své klienty připravily zajímavé zájezdy. Jedná se často o jednodenní výlety, vybrat si ale můžete také z nabídek zájezdů na několik dní.

Umělecky zaměření lidé jistě vědí, že v roce 2012 slaví Vídeň 150. výročí narození významného malíře Gustava Klimta. Během roku se pořádá hned několik velkých výstav věnovaných tomuto umělci. Ty vrcholí právě v závěru roku a mnohé cestovní kanceláře lákají také na ně. Majitelé cestovních kanceláří se rádi přizpůsobí přání svých klientů a mimo tradiční vánoční výstavy lákají skupiny také na návštěvy termálních lázní a vinných sklepů, nebo jiný program dle výběru svých zákazníků.   

 

Pro úplnost dodávám výpis všech letošních vánočních trhů ve Vídni:

-          Christkindlmarkt  (vánoční trhy před radnicí)

-          Spittelsberg (vánoční vesnička, letos otevřená již od 5. listopadu) -          Vánoční trh před zámkem Schönbrunn (Trh je zaměřen na řemesla a originální dárky, ručně vyráběné vánoční dekorace a předměty z přírodních materiálů.)
 -         Vánoční trh na Freyungu                                                               -          Vánoční vesnička na náměstí Marie Terezie                                  -          Weihnachtsdorf im Alten AKH                                                         -          Weihnachtsdorf před zámkem Belvedere                                             -          Adventmarkt Mahlerstrasse                                                                   -          Adventmarkt Am Hof                                                                       -          Adventmarkt před kostelem Mariahilf                                                 -          Wintermarkt na Riesenradplatz                                                       -          Vánoční trh v zahradách Hirschstetten  
Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Předvánoční atmosféra ve Vídni:

Předvánoční atmosféra ve Vídni
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíknádhernéSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Musí to být nádherné
Obrázek uživatelky
profil
My byli v drážďanech minulý víkend a atmosféra krásná...
Obrázek uživatelky
profil
Také bych hned jela, ale s těm našima capartama to moc nejde, snad až budou větší.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
My se letos do Vídně taky chystáme,proto moc za článek děkuji...už jsem ve Vídni takhle před svátky nebyla spoustu letSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles