Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výroba vánočních svícnů a věnečků

11. 12. 2009 | Praktické rady
Víte všechny, jak si vyrobit vlastní svícen či věneček? Chcete zkusit si ho vyrobit samy a neplatit za něj hříšné peníze? Žádný problém! Tohle zvládne snad každý. Když vyrábím svícny nebo věnečky, cítím tu nádhernou vůni jehličí, poslouchám koledy a mám v sobě tu správnou předvánoční atmosféru. Tak hurá do toho.

 

Vánoční svícny:

 

Pomůcky: 

Chvojí (jedle, různobarevné), dřevěné kolečko s napíchnutou kostkou florexu, sušiny, nůž, zahradnické nůžky, dozdobovací materiál.

Postup:

Základ svícnu tvoří dřevěné kolečko o průměru a síle alespoň 2 cm. Ve středu tohoto kolečka (kuláčku) je zatlučen hřebík, na kterém je napíchnuta kostka florexu a svíčka. První řadu chvojí zapichujeme vodorovně po celém obvodu florexu, tak abychom vytvořily kulatou sukénku. Druhá řada chvojí (jedle) je o něco kratší a zapichuje se mírně šikmo, aby mezi první a druhou sukénkou byla nepatrná mezera. Do zbytku florexu zapícháme různobarevné chvojí. Svícen dozdobíme dvěma stužkami v barvě svíčky, šiškami, sušinami, balíčky a různými ozdobami.

 

Vánoční (adventní) věnečky:

Pomůcky:

Senová nebo polystyrenová kostra, zelený krepový papír, drát, chvojí (jedle), svíčky, lepicí (tavná) pistole, hřebíky, dozdobovací materiál.


Postup:

Na advent (čtyři neděle před štědrým dnem) připravujeme věnce dozdobené čtyřmi svíčkami na položení na stůl nebo zavěšení od stropu. Tyto věnce vyrábíme z jedlového chvojí, které zaschne a neopadává. Základem věnce je senová nebo polystyrenová kostra obalená krepovým papírem, na kterou připevníme drát a skládáme jednotlivé kousky chvojí, které drátem pevně stahujeme. Do středu věnce používáme větvičky kratší, směrem k vnějšímu obvodu větvičky delší. Při zakončování větvičky z první řady nazvedneme a poslední pod ně podsouváme. Po dokončení nesmí být mezi chvojím vidět drát. Pokud vyrábíme věnec na zavěšení, ovíjíme chvojím kostru ze všech stran. Při ozdobování začínáme rozmístěním svíček, které nalepujeme lepicí pistolí na hřebíky, pokračujeme ozdobováním stuhami, šiškami, sušeným ovocem, sušinami, skořicí, apod. Závěsné věnce doplníme mezi svíčkami dlouhými stuhami v barvě svíček.

 

Anetkaaa – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dělám vánoční výzdobu sama a pokud vím, není potřeba omotávat krepovým papírem
Obrázek uživatelky
profil
to je určitě pravda. v obchodech to kolikrát odfláknou a přeplácají děs a hrůza
Obrázek uživatelky
profil
Na vánoce si dělám vše sama ale tak že si obvážu věneček chvojím,na to si tavnou pistolí nalepím různé krásinky a pak tam píchnu zápichy na svíčky a je hotovo.Dělám to i pro známé a moc mě to baví.A hlavně je to hezčí než v obchodech.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
věnečky a všechno na Vánoce si koupím ..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles