Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční kouzlení, ozdoba vánočního stromečku

17. 12. 2010 | Praktické rady
Tradice zdobit vánoční stromeček patří k nejkrásnějším. Vůně jehličí mísící se s vůní ovoce a svíček je v každém z nás hluboce zakořeněná, tak není divu, že úpravám věnujeme hodně času. Už brzy nastane ten kouzelný okamžik, kdy se uprostřed  vánoční tmy rozzáří stromeček  se  zlatými světýlky  a třpytivými ozdůbkami. V tomto okamžiku všechen shon pomine, a začnou nejkrásnější dny v roce.

Stromek patří v rodinách nejen s malými dětmi k dekoracím, které o Vánocích doma nebo zahradě nesmějí chybět.  Vánoce bez vůně jehličí si mnozí z nás nedovedou představit. Můžete si pořídit stromeček v různých velikostech, například smrček, jedličku nebo borovičku. Jestliže je vám líto stromečku, který končí každý rok po Vánocích v popelnici, kupte si letos živý stromeček v květináči. Nejenže nebudete mít výčitky svědomí, ale připravíte si ty nejkouzelnější Vánoce.

Zdobení vánočního stromečku je v každé domácnosti jiné. Někteří lidé si Štědrý den připomínají netradičně kovovými, dřevěnými, textilními nebo vyšívanými ozdobami.  Také háčkované ozdoby jsou oblíbené a často se používají na zdobení menších stromečků. Ti šikovnější si můžou ozdoby vyrobit sami.

Dáváte li přednost tradičním zvykům, které přetrvávají od minulého století, ozdobte si stromeček perníčky, které si doma sami připravíte. V bytečku se line nejen vůně jehličí, ale také kořeněných perníčků, které působí jako afrodisiakum. Pěkně voňavý stromeček  si můžeme připravit také z přírodních plodů - jako například jablka, ořechy, šišky, sušené plátky pomeranče a citrónu, které pověsíte  na stužkách na větvičky. Oříšky a bobulové plody navlečte na drátky a vytvarujte do kroužku či srdíček.Také koš nasbíraných šišek se vám může stát inspirací pro nazdobení stromku. Stačí ke každé šišce dát kousek stužky a šišku jemně nastříkat dekoračním sněhem ve spreji.

Výběr dekorací na vánoční stromeček je na trhu veliký, od krásných klasických skleněných ozdob různých velikostí a tvarů až po ozdoby plastové, keramické, slaměné a z vizovického pečiva. Vaše Vánoce můžou být jednobarevné zlatavé, stříbrné, modré nebo červené. Ozdůbky v jedné barvě vypadají na stromečku velice dobře.

Stromeček můžeme ozdobit také jednoduchými ozdobami, které si můžeme udělat například z papíru. Záleží na vaší fantazii. Nebo také z plsti. Na plst nakreslete hvězdičky různých velikostí, vystřihněte je, dejte jim stužku a zavěste na stromek. Mezi ně rozvěste větší stříbrné hvězdy.

 

Saténové koule

Polystyrenové kuličky zabalte do kousku barevného saténu, omotejte je zlatou nití a pomocí obyčejných špendlíků do nich napíchejte ozdobné korálky.

Elegantní

Velmi vznešeně působí skleněné koule, ke kterým přidáte mini balíčky, aranžovací pěnu jednoduše obalte dárkovým papírem.

 

Oblékněte svůj stromek do romantiky

Malé dortové kraječky o průměru 10 cm polepte vánočními motivy z dárkového balicího papíru a jedním z výseků provlékněte zlatou stužku. Kraječku si můžete doma udělat sami z kladívkového papíru.

Jednoduchými ručními pracemi si můžete pěkně ozdobit váš vánoční stromeček.


Autor: marta

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
děkuji děvčataSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ty umíš vždy pěkně poraditSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek, díky za radySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek