Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce jako potěšení smyslů

10. 12. 2010 | Praktické rady

Co se Vám vybaví, při pomyšlení na magické slovo “Vánoce”? Snad svátky klidu a míru? Narození Ježíše Krista, křesťanské tradice? Nebo možná všudypřítomný shon, přeplněné obchody a kupování dárků na poslední chvíli? Zkuste se zamyslet ještě jednou. Zavřete oči a teď už opravdu upřímně - co jsou pro Vás Vánoce?


Nejsou to především vzpomínky a smyslové požitky, které utvářejí celé kouzlo Vánoc? Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na ranní vánočku s bílou kávou. Z trouby opojně voní vanilkové rohlíčky. Slyšíte zvonit zvoneček, na který jste jako děti čekali se zatajeným dechem. Cítíte píchající jehličí a vůni smůly, když běžíte nedočkaví ke stromečku.


darkyA nakonec vidíte kupu pestrobarevných dárků, slaměné ozdoby, řetězy, svíčky a zářící jiskry prskavek. Vánoce jsou zkrátka potěšením smyslů. Pojďme se podívat, jak všechno připravit tak, aby Vám příjemný pocit z prožitých vánočních svátku zůstal co nejdéle. Pojďme rozmazlit Vaše smysly.


Zrak aneb nejdůležitější smysl člověka


Vánoce jsou nejrozšířenějším a nejdůležitějším svátkem téměř na celém světě. Jejich kořeny sahají dokonce až do dob pohanských, kdy keltské kmeny slavily zimní slunovrat. Zdá se Vám neuvěřitelné, že některé zvyky přežily dodnes? Vánoce jsou zkrátka výjimečné! Nenechejte se pohltit stresem, ba naopak - přichystejte vše v klidu s předstihem a svátky zasvěťte odpočinku a pohodové relaxaci.


Úklid sice není jednou z oblíbených tradic, ale na pohled krásný dům nebo byt ke slavnostní atmosféře zkrátka patří. A až se na Vánoce sejdete se svou rodinou, partnery nebo přáteli, užijete si vše v klidu – s dobrým pocitem a v útulném prostředí.


Uklidit se vyplatí ještě před svátky


bankyPřestože už během podzimu vídáte na ulicích vyzdobené výlohy, vánoční stánky nebo pouliční osvětlení ve tvaru hvězd, na úklid zatím nemáte ani pomyšlení. Vždyť Vánoce jsou tak daleko, všechno se nějak stihne... Ale opravdu budete mít chuť ve svých dnech volna na poslední chvíli gruntovat celý byt, namísto procházek zasněženou krajinou, popíjení medoviny a svařeného vína nebo odpočinku při pojídání cukroví?


Vánoční úklid se stal jakousi nepříjemnou tradicí, ale je třeba si uvědomit, že velmi důležitou. Blížící se konec roku a panuje počasí, které nepřeje práci na zahradě nebo jiným venkovním  aktivitám. Tedy nastávají přímo ideální chvíle pro vyklízení zapomenutých nebo dlouho odkládaných nepotřebných věcí, které se beztak doma jen hromadí.


Zdroj: OBI.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale už Vánoce neřešíme...něco malého se koupí a kapr ,salát a je po Vánocích...
Obrázek uživatelky
profil
jako ova.....pro mě už jsou dnes vánoce hlavně vzpomínkou na dětství a mládí, na rodiče, nehoním se , nestresuju, dárky objednám přes net, potraviny nakoupíme předem a nacpem do mrazáku, upeču pár cukroví a hlavně vánočku, ale jsem doma, tak v pohodě.......Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
uz jsem vyrostla
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles