Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozvánky na předražené předváděcí akce

26. 11. 2008 | Finance

Na první pohled velmi lákavé, jsou vytištěny barevně na kvalitním papíře. Ptáte se co? Určitě jste se s nimi již setkali, řeč je o předváděcích akcích. Probíhají většinou v restauracích a nebo hotelech. Mnohé firmy zajišťují odvoz účastníků z místa bydliště. V rámci některých nabídek tak můžete získat například i snídani v autobuse zdarma a nebo i velmi levný oběd. Často jsou tyto akce pojaty jako výlet do zoo, za různými památkami, ochutnávkou vín a nebo projížďkou lodí. Vše je samozřejmě spojeno s prezentací a nákupem zboží. Cestovní kanceláře a obchodní společnosti se často na tyto akce specializují a nabízejí je po celý rok, před Vánoci je ale jejich nabídka masivnější.


Nyní například spotřebitelé ve Středočeském kraji dostali do svých schránek letáčky vybízející k účasti na velmi levném zájezdu do zahraničí, který je také spojen s prezentací a prodejem výrobků. Další leták láká na účast v tombole, kde můžete vyhrát velmi lákavé a hodnotné ceny, jde o tuzemský zájezd, také velmi levný. Na první pohled se může zdát, že za málo peněz můžete jet na výlet a ještě k tomu dostat hodně dárků, případně si vylosovat v tombole hodnotné ceny. Je zapotřebí ale vědět, že firmám jde především o zisk a formou svých dokonalých marketingových akcí se vás především snaží nalákat k účasti a hlavně k nákupu různého zboží.


Často se na těchto prezentacích nabízejí různé výrobky do domácnosti, elektronika, deky, hrnce, pánve a vysavače. Mnohdy jde opravdu o velmi předražené zboží, které pořádající firmy nabízejí i na splátky.  „Mnohdy jsou lidem smlouvy o úvěru podstrkovány mezi dalšími papíry a lidé zmanipulovaní organizátory akce podepisují bezhlavě vše, co jim k podpisu předloží. Spotřebitelé by měli vědět, že na podobných akcích se převážně nabízí zboží ne příliš kvalitní, ale hlavně předražené. A měli by si také pamatovat, že od takových smluv mohou odstoupit bez udání důvodu do 14 dnů po převzetí zboží,“ upozorňuje mluvčí Sdružení na Ochranu Spotřebitelů Ivana Picková.


Zaznamenány byly také podněty spotřebitelů, kterým nebyly dány předem slíbené dárky, které měli za účast na prezentaci zdarma dostat. Často jdou lidé na akci právě kvůli slíbeným věcem, na které v letáku firmy spotřebitele lákají. Někdy jsou zvýhodněny manželské páry, ty si toho mohou odnést víc. Co ale dělat v případě, že avízovaný dárek nedostanete? „Pokud je na pozvánce uveden slib dárku pro každého, tak musí dárek dostat. Pokud host uvedený dárek nedostane (ani náhradní), tak by se jednalo o nekalou obchodní praktiku podle zákona o ochraně spotřebitele,“ říká právník SOS Jiří Žůrek.


Nemusíte ale chodit ani na prezentace a přesto se do těchto akcí můžete zapojit. Některé firmy přijdou až k vám domů a za to vám také nabídnou dárek. Pak vám předvedou výrobek, který je podle prodejců tím nejúžasnějším a dlouho vás budou přesvědčovat o nutnosti jeho zakoupení. Cenu se dozvíte až na konci předvedení výrobku. Ceny nebývají nízké, i v tomto případě jde většinou o předražené zboží a i tady můžete využít spotřebitelského úvěru, který nemusí být výhodný. Bohužel hodně spotřebitelů se nechá v pohodlí domova zlákat a výrobky nakupují. Celá akce může být pojata jako zajímavá šou, kdy vám prodejce nabídne i odkoupení třeba již vysloužilého spotřebiče, třeba vysavače, který byste jinak odvezli do sběrného dvora.


Pokud na podobnou nabídku nákupu zboží na splátky přistoupíte, zajímejte se o výši splátek, úrokovou sazbu a hlavně celkovou výši úvěru – RPSN, tedy peníze, které zaplatíte. Nezapomeňte si všechny smlouvy řádně přečíst, případně se poraďte s odborníky, zdali se opravdu vyplatí nabízené zboží zakoupit.


Zdroj: SOS


DanielkaZ

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
účastnili jsme se s manželem jednou a tím pádem naposledy!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles