Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mikulášské běsnění

7. 12. 2010 | Vaše příběhy

Jako malá jsem se vždy 5. prosince moc těšila, až přijde ten hodný Mikuláš a anděl s krásnými křídly. Na čerty už jsem se tolik netěšila. Vždycky jsme ustrašeně odříkali básničku, těšili se, až odejdou, abychom se mohli potěšit tím, co nám Mikuláš nadělil.

Sotva se setmělo, už  jsme vykukovali s bratrem z okna a pozorovali skupinky čertů, Mikulášů a andílků. Jo, to ještě chodila jedna skupina za druhou! Sama už sedmým rokem navlékám oblek chlupatého čertiska a chodím strašit zlobivé děti. Ale už se mi do toho moc nechce.

A důvod? Ne, není to leností. Mým důvodem je strach. Asi si řeknete, čeho se můžu bát? Bojím se snad ostatních čertů? Ne. Bojím se petard, co lidi po čertech hází. Každým rokem si říkám, že už nepůjdu, to mi za to přece nestojí. Celá naše banda je na tom podobně. Nakonec se vždy navzájem přemluvíme a 5. prosince vyrážíme do ulic.

Vždycky si říkám, že je to rok od roku horší a horší. Lidí, co nepřemýšlí nad tím, že když hodí po někom petardu, že mu mohou ublížit, přibývá. Kolik ještě nedávno bylo vidět skupinek a teď, když procházíme večerním městem, sotva potkáme pár skupin od konkurence. Asi se nemusíme přemlouvat jen my.

Letos po přemlouvání jsme se navzájem rozhodli, že znovu půjdeme. Tentokrát jsem na sebe nevzala oblek čerta, ale šla jsem za hodného anděla. Po našem městě jsme potkali jen dvě další skupiny. Lidem se moc převlékat nechce, když ví, že po nich ostatní budou házet petardy.  Někdy si říkám, jestli vůbec za pár let nějaký Mikuláš chodit bude. Co když se všem nebude chtít z tohoto důvodu vylézat? Kde potom budou rodiče shánět čerty na svá zlobivá dítka?


Autor: Maicelinka

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice