Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malý vánoční zázrak

1. 12. 2009 | Vaše příběhy
Taky máte kolikrát pocit, že se na Vánoce dějí zázraky? Já Vám o jednom vánočním zázraku napíšu, chcete?

A měli se rádi a moc toužili po miminku. Ona pracovala jako zdravotní sestra a moc si přála malý uzlíček, takový ten hrášek, co v bříšku zašimrá stejně tak, jako zatřepotání motýlích křidélek.

Ne, že by se nesnažili takový hrášek malinký stvořit, ale nějak se nedařilo, vždycky jako kolikrát předtím je navštívila "tetička z Ruska", jak s oblibou říkával on. A ona plakala do polštářů.
Měsíce plynuly jeden po druhém a každý končil stejně. Ona už nebrečela, jen si vždycky povzdechla, nějak na to všechno rezignovala. A blížil se čas adventní.

V práci honička, malování pokojů, každodenní „dřina“ úklidu po malířích, která byla propletena službami a nočními směnami. Z práce se ona vždy vracela celá unavená, a ani trošičku se jí nechtělo péct, či se nějak jinak zapojit do zkrášlování bytu. Byla ráda, že nespí s otevřenýma očima.

Když už ta její únava trvala delší dobu a i ona sama si všimla, že je asi něco špatně, nastal Štědrý den a s ním i denní služba v nemocnici. Naštěstí to byla služba jednoduchá a pohodová. Zvládla ji s úspěchem, i když během dne byla asi třikrát na toaletě a po všem jídle se jí zvedal žaludek. Byla moc ráda, že směna končí a že ji čekají volné dny, kdy si - konečně - odpočine.

Stromeček doma zářil a pod ním byly dokonce dárečky. Oba se na sebe usmáli, a jelikož ona byla unavená, šli spát.

Další volné dny strávila v posteli. Únavou nemohla ani vstát a přece hned po svátcích musela opět do práce. Malíři jim tam nadělali zase pěknou paseku, takže se všechny chopily díla a dodělávaly, co nestihly.

Ona si cestou domů z práce koupila těhotenský test, tak že by přece jenom? Kroutila hlavou a nemohla uvěřit.

Doma se na něj stále dívala. Mám a nebo nemám? Možná ukáže to, co chci, možná se pak budu usmívat, možná budu ten nejšťastnější člověk pod sluncem, říkala si a byla v ní malá dušička, když odkládala použitý papírek na stůl.

Jak tak čekala na výsledek, zazvonil telefon a ona musela odejít. Na ten proužek papíru si vzpomněla cestou. Jen si povzdechla, tak výsledek se dozvím až večer. Byla tak netrpělivá!

Sledovala ručičky hodin, posouvala je kupředu, popoháněla vlak, skoro utíkala ke svému bytu a netrpělivě otevírala dveře. Ležel tam, tam, kde ho nechala. Nezouvala se, byla netrpělivá a zvědavá k prasknutí. Jen koutkem oka nahlédla, byly tam, byly tam dva, honem hledala krabičku. Co to znamená, co to znamená, když jsou dva? Jak to tam je vůbec psáno, je to chyba, je to... našla krabičku. Píšou dva když……když…..když je to těhotenství!

Další den hned ráno zašla na gynekologii a tam její radost potvrdili.
Z téhle malé radosti, kterou ihned sdělila svému muži v příjemné restauraci u sklenice vínka, tedy ona vínko neměla, se nedlouho po té narodila radost ještě větší, ženského rodu. Taková, která překoná všechny ostatní radosti. A za pár let přibyla i radost druhá a to rodu mužského .

Nyní ona s manželem strojí stromeček pro své děti, chystají výzdobu a jsou rádi za každý úsměv svého dítěte.

Už nepláče do polštářů, už je tou nejšťastnější osobou na světě.

Diesonne - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Krásné a moc hezky napsané. My se s manželem doufám také do vánoc dočkáme té nejkrásnější zprávy, že dostane náš synek bratříčka nebo sestřičku.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsané, úplně mě to rozbrečelo a přeji všem, naděje umírá posledníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
opravdu hezký příběh, kéž je nadějí pro všechny, kdo mají podobné problémy... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh, s výborným koncem..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles