Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdy nejvíce nakupujeme? Právě teď!

8. 12. 2016 | Praktické rady
Nacpaná parkoviště u obchoďáků, všude samé fronty, košíky překypují zbožím a peněženky dostávají pořádně zabrat. Prostě klasický prosinec. Nákupní šílenství je v tomto období prostě největší, a nepřekonají ho ani pověstné povánoční lednové slevy. Většina nákupních středisek dokonce prodlužuje svou otvírací dobu, aby tak vyhověla všem. Takový night shopping přece také není vůbec špatný.

Nakupujeme dárky, mašle, balicí papíry, tuny lepenky, ale také suroviny na pečení cukroví a vše potřebné na přípravu oslav vánočních svátků a příchodu Nového roku. Již tradičně je nejvytíženějším obdobím roku konec adventu – především třetí adventní sobota a poslední víkend před Štědrým dnem. Rok od roku nakupujeme stále víc a víc. To potvrzuje i většina bank.

Snadno a rychle

Obliba bezkontaktního placení roste mezi Čechy i díky tomu, jak je to snadné a rychlé. Žádné přehrabování se v peněžence a hledání drobných, prostě pípnete a jdete. V posledních letech jsme si zvykli platit kartou téměř všude a to dokonce i za menší nákupy. Ne nadarmo je Česko na evropské špičce v bezkontaktním placení. Každá šestá z deseti plateb kartou proběhne bezkontaktně. Jen si vzpomeňte, kdy jste vy naposledy platila za něco v svačině „pípnutím“? Včera?

Tipy, jak se vyhnout blázinci v obchodech


vánoční nákupy

1. Do obchodu brzy ráno či pozdě večer
O víkendech a v podvečerních hodinách, kdy se většina lidí vrací z práce, praskají obchoďáky ve švech. Zkuste si ráno přivstat a na nákup potravin vyrazit v čase, kdy samoobsluhy otvírají. Projet s vozíkem v nákupní uličce určitě nebude problém. Pokud zrovna nejste ranní ptáče, zkuste opačný způsob. Do krámu se vydejte v době, kdy už se ti, co byli nakupovat ráno, ukládají ke spánku. 

2. Nakupujte online
Vyhraďte si večer, sedněte k počítači a v klidu domova nakupujte. Nejen, že se nemusíte mačkat ve frontách a čekat, až ten pán před vámi konečně v peněžence najde tu pětikorunu, ale nikdo vás také nebude od regálů odstrkávat. I při nákupu trička je to občas o život, ale to určitě znáte! Podle průzkumů  je však stále celková oblíbenost kamenných obchodů a e-shopů je obdobná, tedy 50 na 50. V kamenných prodejnách nakupují tradičně zejména starší lidé, ale také ženy, které si nakupování užívají a chtějí si věci osobně prohlédnout a vyzkoušet. 

3. Plaťte kartou, a to i přes internet
Je to snadné, rychlé a bezpečné. Nemusíte se přehrabovat v peněžence, prostě pípnete a jdete. Při nákupu na internetu zase nemusíte platit dobírkou a chodit si pro balíček na poštu, protože vás pošťák doma nezastihl. Pokud za zboží zaplatíte předem, můžete si ho pak nechat doručit třeba do práce, kde na vás určitě počká. Dodržujte ale základní pravidla: Je dobré neřídit se pouze cenou vybraného zboží, ale vybrat si i důvěryhodný internetový obchod, například podle hodnocení jiných uživatelů, a ideálně takový, který nabízí metodu 3D Secure. Tato služba funguje tak, že po zadání čísla a platnosti karty, před závěrečným potvrzením samotné transakce, vám na mobilní telefon přijde SMS heslo, které zadáte pro dokončení nákupů.

4. Příště v předstihu
Nakupování dárků na poslední chvíli je nejen stresující, ale také nemusíte sehnat to, co by si obdarovaný pod stromečkem přál najít nejvíce. Odkládání nákupů je výsadou spíše mužů. Většina žen má podle vánočního průzkumu ty hlavní dárky nakoupené už v září. Muži, kteří nakupují v předstihu, jsou výjimkou, spíše se na prvních dárcích finančně podílejí, třeba když společně se svou ženou vybírají hračky pro děti.


Zdroj, foto: ČSOB a Era


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !