Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kam o Vánocích, když jsem sama? Vyražte do lázní!

19. 12. 2011 | Praktické rady

Každý nemá to štěstí, že může strávit Vánoce ve společnosti druhých. Může to být způsobeno jednak úmrtím životního partnera, jednak tím, že se doposud nenašel vhodný životní partner a s příbuznými se pytel zrovna neroztrhnul či z úplně jiné příčiny. Někdo tráví Vánoce sám už jen proto, že jej k tomu dohnaly pracovní povinnosti. Ale jsou i tací, kteří chtějí trávit Vánoce po svém. Ať už patříte do kterékoli skupiny, spojte příjemné z užitečným, nezůstávejte doma, ale vyražte do lázní.

Není nad pevné zdraví, a to ať už to fyzické, či duševní. Obojí si určitě minimálně udržíte, ale jsem přesvědčený, že i vylepšíte, když strávíte Vánoce a třeba i Silvestra v některých z našich lázeňských domů.

Česká republika přímo vybízí k lázeňským pobytům, které dříve bývaly opravdu běžné a člověk se zotavil po poctivě vykonané celoroční práci. Dnes jsou lázně spíše nadstandard, ale ze všech nadstandardů se jedná o ten, který vám zároveň prospěje na duši i po těle na dlouhou dobu. A možná zde potkáte i svého nového životního partnera, což se opravdu nezřídka stává.

Cítíte-li se podrážděná, afektivní, špatně spíte, trpíte-li nervovými chorobami, určitě oceníte lázně Velichovky, Vráž, Třeboň, Mšené a v neposlední řadě Jáchymov. Pomohou vám zde s depresemi, Parkinsonovou chorobou, roztroušenou sklerózou i dalšími psychosomatickými nemocemi.

V současné době se zhoršilo ovzduší téměř v celé republice, proto se mnohým špatně dýchá. Trápí-li vás alergie, průdušky či dokonce astma, slouží pro dětské pacienty lázně Kynžvart, ale i pro dospělé jsou možnosti v lázních Bludov, Jeseníky, Mariánské Lázně a nemohu opomenout  Luhačovice.

Mnozí z nás neodolají dobrotám už v předvánočním čase, a potom se dostaví trávicí potíže. Od toho jsou zde Karlovy Vary a Luhačovice.

Trpíte-li vysokým tlakem či cholesterolem, nezapomeňte kromě správné výživy a zdravého pohybu navštívit lázeňské domy v Karlově Studánce, Poděbradech, Teplicích nad Bečvou či Konstantinových Lázních.

Nechcete o tom mluvit, ale trápí-li vás močové cesty a nemocné ledviny, svěřte se do péče lékařů v lázních Bludov nebo v Mariánských Lázních.

A bohužel i v předvánočním čase nemohu opomenout onkologicky nemocné, pro které jsou určeny Františkovy Lázně, Mariánské Lázně, Karlovy Vary, Karlova Studánka a Janské Lázně.

Nenechme si o našich českých lázních říkat, že jsou pro cizince, že se jedná například v případě Karlových Var o město Rusů. Navštivme své lázně, vždyť co je cennější, než naše vlastní tělesná a duševní schránka? 

Právě o Vánocích a na Silvestra jsou v mnoha lázeňských domech připraveny speciální programy, takže si skutečně užijete.


Autor:pppeettrr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !