Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsou právě 3 hodiny v roce 2015 (Můj letošní silvestr)

8. 01. 2015 | Vaše příběhy
Den před Silvestrem jsem se rozhodla, že udělám velký nákup. Potom je v obchodech blázinec. Budu ho slavit sama. K dceři jsem odmítla jít. Nemají rádi pejska v bytě. Často slýchávám, že ho mám rozmazleného.

Asi nikdy nepochopí, že pejsek za to nemůže. Je zvyklý žít v bytě a venku je mu zima. Vyrážím na nákup. Při zpáteční cestě vidím před naší bytovkou přivázaného pejska. Je kolem 8. hodiny ráno a venku je osm stupňů pod nulou. „Kdopak tě tady na tom mrazu nechal?“ ptám se pejska.

Doma se pustím do vybalování nákupu, ale stále na pejska musím myslet. Okno mám na jinou stranu, proto musím vyjít na chodbu. Koukám z okna. Je 9-10-11 hod. a pejsek tam stále je. Třese se zimou. Na papírek jsem napsala vzkaz, že jsem ho vzala do tepla. On ale na mého pejska vrčí. Přemýšlím, co udělám. V garsonce bych je těžko od sebe dostala. Přivážu nalezence na chodbě k zábradlí. Donesu mu misku se žrádlem i s vodou. Za pár vteřin jsou misky prázdné. Měl hlad i žízeň. Těch 40 schodů, co mě od něj dělí, zdolávám asi 10x. On totiž naříká, mně je ho líto a tak mu často věnuji svou společnost. Vždy se uklidní a vrtí ocáskem. Rozhodnu se oba vzít na procházku. Můj jde na volno, nalezenec na vodítku.

SilvestrOn ale stále vrčí a štěká na mého pejska. Ještě že mám rozumného pejska, hopsá si to po pěšince a uštěkance si nevšímá. Ve 2 hod. už to nevydržím a volám městskou policii. Přijedou si pro něj. Jemu se ale od nás nechce. Asi po hodině mi volá policie, že si pejska už majitel vyzvedl. On totiž popíjel v nějaké garáži a na pejska se s prominutím vykašlal. Dostal pokutu a musel zaplatit i za útulek. Mám strach, že mi přijde majitel vynadat, ale policista mne uklidňuje, že mu neřekli mé jméno. Udělám si pár chlebíčků, ale ty stejně nemůžu.

Mám alergii na lepek, ale co kdyby se někdo objevil? Těším se, až vyvenčím pejska, vlezu do vany a z postele budu sledovat televizi. Ó jak jsem se spletla. Venku u pouličního světla je opět přivázaný náš známý pejsek. Obcházíme všechny garáže v okolí. Všude je klid. Rozhodnu se pejska vzít domů. Opět je hladový i žíznivý. Snad si majitel pro něho přijde. Nebudu popisovat, že dělám rozhodčího. Můj pejsek leží na dece na svém místě a nalezenec přivázaný na gauči. Konečně si v klidu můžu uvařit kávu a sledovat televizi. Blíží se půlnoc, začínají třesky z petard. Oba se vzbudí a zpívají serenádu. Třesou se strachem. Sednu si mezi ně a hladím je. Najednou jsou kamarádi. Když to po 1 hodině venku utichne, oba usnou. Nalezenec na polštáři a můj u nohou. Kluci, to nemyslíte vážně, kam si lehnu já? Vlezu si do postele, ale nemůžu si narovnat nohy ani se otočit. Snad to do rána nějak vydržím. Když se mi konečně podaří usnout, někdo zvoní. Samozřejmě majitel. Bojím se jít dolů, teď to určitě schytám. Venku stojí asi 30 let starý mladík.

„Děkuji, paní, že jste nevolala policii, včera mě to stálo spoustu peněz.“

Měli by vám pejska odebrat,“
říkám mu.

„Nezlobte se,“  dostávám odpověď.

„Byl jsem dlouho v cizině a pejsek je mých rodičů, ale oni teď odjeli na návštěvu a já zapomínám, že mám pejska na starosti.“


Zlobím se, ale jen na oko. Docela ho chápu. Rodiče se 2. ledna vracejí domů a o pejska je postaráno. Pejsek se jmenuje Ben.

Filipi - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jsou právě 3 hodiny v roce 2015 (Můj letošní silvestr):

Jsou právě 3 hodiny v roce 2015 (Můj letošní silvestr)
Jsou právě 3 hodiny v roce 2015 (Můj letošní silvestr)
Jsou právě 3 hodiny v roce 2015 (Můj letošní silvestr)
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tento článek jsem nečetla, nějak mně unikl. Ještě že je diskuse, kam chodíme a dá se leccos dohledat. A nepřečíst si tak hezký článek by byl zločin těžkého kalibru. Smajlík Článek moc pěkný a vzhůru do dalšího literárního díla !!!
Obrázek uživatelky
profil
Aničko pěkně napsáno,máš srdíčko na dlani!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Máš dobré srdce..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

kdyby to šlo - tak sto bodů SmajlíkSmajlíkSmajlík

Tak jste si hezky užili Silvestra všichni tři a pejsek na Tebe bude určitě hezky vzpomínat - oni jsou totiž /na rozdíl od lidí / velmi vděčni - jsi hodná holka pejskařka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
máš dobré srdíčko. SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles