Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Hovínko pod vánočním stromečkem

25. 09. 2010 | Vaše příběhy

Nyní jsem po jedenácti letech opět těhotná, termín máme na začátku roku 2011, avšak příběh, který Vám nyní popíšu, se stal na Vánoce 1999.

V tomto roce, v březnu, se nám narodila dcera Katka. Těhotenství neprobíhalo nejklidněji. Prodělala jsem při něm zápal plic, léčili mne antibiotiky, ze svatby jsem odjela velmi brzy, neboť mě zachvátila vysoká horečka – to už jsem byla v pátém měsíci. Ale zvládli jsme to a přišel den D.

Do porodnice jsem jela na běžnou kontrolu. Už si mne tam nechali. Po dvanáctihodinovém utrpení na sále přišla na svět zdravá holčička s mírami 53cm a 4850g. Pojmenovali jsme ji Kateřina. Ještě v nemocnici bylo nutné Káťu dokrmovat, na její novorozeneckou velikost jsem měla pravděpodobně málo mateřského mléka. Po pěti dnech nás pustili domů a nastaly povinnosti čerstvých maminek. Jak známo, pro většinu prvorodiček jsou tyto povinnosti úplná neznámé. Vše je nové, častokrát se mamča strachuje, zda něco nezanedbala.

A čas utíkal. První zoubky, převalování, lezení po čtyřech, chůze v chodítku, zkoušení na nočník, první krůčky… Ty zvládla Kačka na začátku prosince 1999. Pustila se křesla a vrávoravě udělala tři, čtyři kroky k televizi, kde se vítězně chytla a usmála. V té době už jsem ji učila i na nočník, občas pobíhala takzvaně s holou dupou a stalo se, že jsme měli loužičku na koberci.

Je tady Štědrý den. Ráno strojíme stromeček, voní cukroví, obalujeme kapra a různě doděláváme, co je ještě potřeba. Dcera už chodí, je ji všude plno, přesněji: hračky jsou po celém bytě. Nemusíme ji mít pod neustálým dozorem, vždy je někdo na blízku, převážně babička Maruška.

Najednou je podezřelý klid. Jdu se podívat z kuchyně do obýváku a co nevidím. Pod stromečkem je hovínko. Katka si stáhla všechno i s plínkou a vykadila se tam, kde zrovna v tu dobu byla. Pohodářka. Pořádně nás rozesmála, já letěla pro lopatku a rychle to uklidit. Později mne však mrzelo, že jsem „to“ nevyfotila. Mohli jsme mít důkaz :“hovínko pod stromečkem“.

Nyní už má Kateřina 11let, občas ji tento úsměvný tah připomeneme a společně se tomu zasmějeme. Kdoví, co nám přichystá naše další dítko za překvapení.

 

Nadenica - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Hovínko pod vánočním stromečkem:

Hovínko pod vánočním stromečkem
Hovínko pod vánočním stromečkem
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný, je to prostě ze životaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
humorné,když svým synům kolikrát vyprávím,co prováděli,nechtějí mi věřitSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
super příběh smála jsem se až všichni vyptávali co zas blbnu. No úplně skvělé...
Obrázek uživatelky
profil
....pod stromeckem...krasne Vanocni prekvapeniSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nám se to jednou podařilo do vany, naštěstí to bylo tuhé, ale bylo toho dost Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles