Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co doopravdy o Vánocích funguje?

24. 12. 2014 | Praktické rady
Existuje několik na první pohled nenápadných, ale v konečném důsledku velmi efektivních postupů, kterými můžeme zabránit nárůstu váhy - nejen o Vánocích.

Snížená energetická denzita stravy

Pozor, nikoli nízká energetická hodnota, ale nižší denzita je tím správným klíčem k regulaci váhy. Jde totiž o to, abychom ani v nejmenším neměli pocit strádání - a o vánocích už vůbec ne! Spočívá v tom, že všechny pokrmy, u kterých je to možné, doplníme větším či menším množstvím zeleniny, případně čerstvého ovoce. Talíř, který vypadá zaplněný, navodí psychologicky pocit spokojenosti a fyziologicky pocit sytosti. Výsledek sníme energeticky menší množství nejen v jídle, které právě jíme, ale i v jídle následujícím.

Menší balení potravin

Nejen v zahraničí, ale už i u nás se rozmáhá trend prodeje velkých balení. Zákazník je nalákán na výhodnou cenu, a tak často podléhá. Podle současných psychologických studií nám však velká balení vnucují podvědomě velikost porce a každý tak sní z velkého balení Co doopravdy o Vánocích funguje?více než z menšího. Pokud už tedy větší balení koupíme, měli bychom ho hned rozdělit nebo naporcovat, abychom nebyli sváděni sníst více než je nutné. V případě pochutin jakými jsou čokolády, sušenky nebo oříšky jsou menší balení velice vhodná. Malá čokoláda o hmotnosti 10 g uspokojí chuť, ale dodá jen 220 kJ. Elegance malého balení nám navíc dává krásný pocit kontroly nad sebou samými bez nutnosti asketického odpírání.

Klid a čas

Vánoce a sváteční dny vůbec jsou ideální dobou k nácviku pomalého jídla. Vyvarujte se vyváření nadbytečných chodů a soustřeďte se na kvalitu, abyste pak měli chuť a sílu k příjemné konverzaci při jídle. Je dobré při jídle mluvit, odkládat příbory, zkrátka jíst tak dlouho, jak je to možné. Tím dosáhnete brzy pocitu sytosti, aniž byste se předtím přejedli.
 

Pohyb

Nic nového pod sluncem, ale každý krok, který uděláme venku na rychlejší procházce, významně pomůže. Ne, že bychom pak mohli sníst dvakrát tolik, tím bychom překompenzovali energetický výdej, ale budeme se cítit příjemněji. A vyhneme se i jídlu z nudy.

Zdroj: Nutricare


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !